Livet är en dröm (e-bok) av Alexandra Charles
Lägg till önskelistan
Alexandra Charles (författare)

Livet är en dröm e-bok

65 kr
(0)
Den 13 maj 1968 öppnar Alexandra´s på Hotell Strand vid Nybrokajen i Stockholm. Alla är där. Monica Zetterlund sjunger och de röda sammetsdraperierna hänger tunga från spegeltaket, där kristall­kronorna gnistrar. Alexandra Charles, Sveriges första nattklubbsdrottning, bestiger tronen och hon skall regera länge. Året innan har den 20-åriga Alexandra på en studieresa till Mallorca blivit förälskad i den världsvane Noel Charles från Trinidad, som efter en tid följer med hem till Sverige för att...
65 kr
Författare Alexandra Charles (författare), Åsa Mattsson (medförfattare), Nkel kommunikation (annat), Nkel kommunikation (annat)
Förlag Norstedts
Utgiven 25 Oktober 2013
Genrer Biografier, Biografier & Memoarer
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789113054254
Den 13 maj 1968 öppnar Alexandra´s på Hotell Strand vid Nybrokajen i Stockholm. Alla är där. Monica Zetterlund sjunger och de röda sammetsdraperierna hänger tunga från spegeltaket, där kristall­kronorna gnistrar. Alexandra Charles, Sveriges första nattklubbsdrottning, bestiger tronen och hon skall regera länge. Året innan har den 20-åriga Alexandra på en studieresa till Mallorca blivit förälskad i den världsvane Noel Charles från Trinidad, som efter en tid följer med hem till Sverige för att träffa släkten. Med Noels erfarenheter från Londons nattliv och Alexandras tidiga aptit på spännande utmaningar väcks snart idén om klubben. Där skall under två decennier framåt den svenska affärseliten, kungligheter, sportstjärnor, artister (och en och annan gangster) möta internationella storstjärnor och vanliga dödliga från förorten i den perfekta klubbmix som blir en del Alexandras koncept. Diskretion var en hederssak. Men i memoarerna får vi komma bakom kulisserna och möta flera spännande personligheter på nära håll: Sighsten Herrgård, som blev en mycket nära vän, rådgivaren Jan Stenbeck, Björn Borg, Michael Douglas, Sidney Poitier, Sylvester Stallone med flera. Idag är Alexandra Charles mest känd som förkämpe och lobbyist för kvinnors rättigheter och kanske framför allt för sitt arbete med en annan klubb, den ideella föreningen 1.6 & 2.6 miljonerklubben för Kvinnors Hälsa, som även gått som idéexport till Tyskland, Norge, Finland, Ryssland, Bryssel och snart Botswana och England. I sina memoarer berättar Alexandra om sorger och glädjeämnen i arbetet med nattklubbarna och miljonklubbarna men också om barndomen i Sverige och Spanien, studieåret i USA, trendspanings­resorna till Paris, New York och andra metropoler. Livsvägen blev inte alltid spikrak. I tonåren var idolerna Martin Luther King och Robert Kennedy och den stora drömmen att bli tolk på FN-högkvarteret i New York. Men ödet valde en annan väg. "Livet är en dröm." Så citerade ibland Alexandras mor den spanske 1600-talsdramatikern Pedro Calderón de la Barca när livet tog en oförutsedd vändning och hon såg sitt eget liv från sidan, som i en dröm. När Alexandra själv sent i livet möter den stora kärleken vill ödet efter tio år av lycka än en gång annorlunda.