Liv och död (e-bok) av Martin Ingvar, Hugo Lage
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Läs smakprov
  • Visa inbäddningskod
Martin Ingvar (författare), Hugo Lagercrantz (författare), Niels Lynøe (författare), Carl Johan Fürst (författare), Johan Frostegård (författare), Elisabeth Rynning (författare)

Liv och död e-bok

19 kr
(0)
Här ger ledande forskare från Karolinska olika bilder av hur man kan närma sig de stora frågorna kring döden, där medicinen och juridiken möts i vården. Vems vilja skall gälla? Hur beslutar man när det gäller de nyfödda eller medvetslösa patienter?    Vi hoppas att läsaren får hjälp, en tankeställare och en ny syn på vilka starka skäl vi har att delta i ett samtal om hur döden ska mötas genom att läsa bidragen i denna antologi. Vi blir alla förr eller senare deltagare i dödsdansen, de flesta...
19 kr
Författare Martin Ingvar (författare), Eva-Lena Johansson (annat), Tom Carlson (redaktör), Tom Carlson (annat), Hugo Lagercrantz (författare), Niels Lynøe (författare), Carl Johan Fürst (författare), Johan Frostegård (författare), Elisabeth Rynning (författare)
Utgiven 30 Oktober 2013
Genrer Familj & Hälsa, Hälsa, Livsstil, Fritid
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789185565580
Här ger ledande forskare från Karolinska olika bilder av hur man kan närma sig de stora frågorna kring döden, där medicinen och juridiken möts i vården. Vems vilja skall gälla? Hur beslutar man när det gäller de nyfödda eller medvetslösa patienter?    Vi hoppas att läsaren får hjälp, en tankeställare och en ny syn på vilka starka skäl vi har att delta i ett samtal om hur döden ska mötas genom att läsa bidragen i denna antologi. Vi blir alla förr eller senare deltagare i dödsdansen, de flesta av oss förhoppningsvis inte som föräldrar, däremot som barn, vänner och släktingar och slutligen som döende själva. Med denna bok hoppas vi kunna bidra med kunskap och erfarenhet om de stora frågorna inför döden: hur ska man få dö, vem bestämmer, vilka bedömningar görs och i samråd med vem? Om inte med patienten, vem i så fall i hennes ställe? Hur kan vi som anhöriga veta att behandling är meningsfull, och vilken är skillnaden mellan att avstå från att behandla och att avbryta behandlingen?