Kunskapssynen och pedagogiken : varför skolan s
Lägg till önskelistan
Magnus Henrekson (redaktör)

Kunskapssynen och pedagogiken : varför skolan slutade leverera och hur det kan åtgärdas e-bok

Pris 189 kr
(0)
I denna bok granskas det knippe av föreställningar, antaganden och regelverk som styr verksamheten i den svenska skolan. Författarna konstaterar att vi behöver frigöra oss från det rådande paradigmet och se skolsystemet från ett helt annat perspektiv. Samtidigt som ledande makthavare talar om vikten av kunskap och utbildning har pedagogiska teorier som nedvärderar kunskap fått starkt genomslag i utbildningssystemet. Det anses bäst att elever själva upptäcker hur världen är beskaffad i stäl...
E-Bok 189 kr Pris

Bokons kunder har även köpt

Författare Martin Ingvar (medförfattare), Inger Enkvist (medförfattare), Magnus Henrekson (medförfattare), Magnus Henrekson (redaktör), Ingrid Wållgren (medförfattare)
Utgiven 15 Maj 2018
Genrer Samhälle Och Politik, Fackböcker
Språk Swedish
Format pdf
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789175043432
I denna bok granskas det knippe av föreställningar, antaganden och regelverk som styr verksamheten i den svenska skolan. Författarna konstaterar att vi behöver frigöra oss från det rådande paradigmet och se skolsystemet från ett helt annat perspektiv. Samtidigt som ledande makthavare talar om vikten av kunskap och utbildning har pedagogiska teorier som nedvärderar kunskap fått starkt genomslag i utbildningssystemet. Det anses bäst att elever själva upptäcker hur världen är beskaffad i stället för att bli undervisade. Synsättet saknar stöd i såväl forskning som beprövad erfarenhet. Det elevcentrerade lärandet är ineffektivt. Arbetsminnet blir snabbt överbelastat om man ska lära sig genom att som novis arbeta med att lösa verkliga problem. Ett väl utformat lärarlett lärande är mycket effektivare. Centralt i det nya paradigm som föreslås i boken är en strukturerad, ämnesdefinierad undervisning som gör det möjligt att mäta uppnådda resultat.