Konjunkturrådets rapport 2021: Digitalisering o
Lägg till önskelistan
Sten Nyberg (författare), Richard Friberg (författare), Björn Lundqvist (författare), Robin Teigland (författare)

Konjunkturrådets rapport 2021: Digitalisering och konkurrens e-bok

49 kr
(0)
Digitaliseringen har djupgående effekter på samhället, och inte minst på konkurrensen. I Konjunkturrådets rapport 2021 beskriver och analyserar fyra forskare de ekonomiska mekanismer och de lagar och rättstillämpningar som tillsammans formar samspelet mellan digitalisering och konkurrens. Särskild vikt läggs vid att granska plattformsmarknader och nätverksexternaliteter. De resonerar kring vad utvecklingen innebär för en liten exportorienterad nation som Sverige och vad som kan göra svenska f...
E-Bok 49 kr
Författare Sten Nyberg (författare), Richard Friberg (författare), Björn Lundqvist (författare), Robin Teigland (författare)
Förlag SNS Förlag
Utgiven 25 Februari 2021
Längd 168 sidor
Genrer
Språk Swedish
Format pdf
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789188637611
Digitaliseringen har djupgående effekter på samhället, och inte minst på konkurrensen. I Konjunkturrådets rapport 2021 beskriver och analyserar fyra forskare de ekonomiska mekanismer och de lagar och rättstillämpningar som tillsammans formar samspelet mellan digitalisering och konkurrens. Särskild vikt läggs vid att granska plattformsmarknader och nätverksexternaliteter. De resonerar kring vad utvecklingen innebär för en liten exportorienterad nation som Sverige och vad som kan göra svenska företag bättre rustade att möta framtida utmaningar i den digitala ekonomin.