Kimlandia (e-bok) av Niklas Lindblad, Mattias H
Lägg till önskelistan
Niklas Lindblad (författare), Mattias Huss (författare), Mika Mäkeläinen (författare)

Kimlandia e-bok

Pris 99 kr
(0)
Världens mest slutna land är en fascinerande gåta. För västerlänningar är en resa till Nordkorea en fjäder i hatten, men diktaturen drar också nytta av de välbeställda äventyrarna. Det arbetarnas paradis som presenteras för utlänningar är bara en putsad fasad. I reportageboken Kimlandia avslöjar journalisten Mika Mäkeläinen verkligheten bakom kulisserna.                              Hur klarar sig vanliga nordkoreaner på mindre än tio kronor i månadslön? Varför ligger de enorma marknadstorge...
E-Bok 99 kr Pris Ljudbok 99 kr Pris

Bokons kunder har även köpt

Författare Niklas Lindblad (författare), Niklas Lindblad (annat), Mattias Huss (författare), Mattias Huss (översättare), Mika Mäkeläinen (författare)
Utgiven 1 September 2021
Genrer Samhälle Och Politik, Fackböcker
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789179033705
Världens mest slutna land är en fascinerande gåta. För västerlänningar är en resa till Nordkorea en fjäder i hatten, men diktaturen drar också nytta av de välbeställda äventyrarna. Det arbetarnas paradis som presenteras för utlänningar är bara en putsad fasad. I reportageboken Kimlandia avslöjar journalisten Mika Mäkeläinen verkligheten bakom kulisserna.                              Hur klarar sig vanliga nordkoreaner på mindre än tio kronor i månadslön? Varför ligger de enorma marknadstorgen undangömda i gränder bortom turisternas blickar? Hur lever den systemlojala eliten i Pyongyang? Kimlandia ger en levande bild av ett land i förändring. Kommunismens mönstersamhälle har inte kunnat hindra kapitalismens ande från att slippa ut ur flaskan, vilket räddat landet från ett totalt sammanbrott. Korruptionen är utbredd och kastsystemet som styrt människors liv är i gungning. Diktatorn Kim Jong-Uns brutala polisstat är fortfarande ohotad, men hur länge till?