Julaftonsnatt (e-bok) av Clement Clarke Moore
Lägg till önskelistan
Clement Clarke Moore (författare)

Julaftonsnatt e-bok

105 kr
(0)
Äntligen är det tyst i huset. Strumporna hänger på sin plats. Barnen sover, förväntansfulla inför morgondagen. Men vad är det för konstiga ljud som kommer från gården? Julaftonsnatt [Twas the Night Before Christmas] publicerades första gången anonymt dagen före julafton 1823. Med tiden har den blivit en av de verkligt stora julklassikerna, en magisk saga för alla åldrar och den text som kanske mer än någon annan lagt grunden till vår föreställning om jultomten. I denna utgåva presenteras be...
E-Bok 105 kr Ljudbok 65 kr
Författare Clement Clarke Moore (författare), Lars Sundh (annat), Thomas Sjösvärd (översättare), Rasmus Pettersson (annat), Jessie Willcox Smith (illustratör)
Förlag Modernista
Utgiven 10 Januari 2018
Genrer 3-6 År, Barnböcker
Språk Swedish
Format pdf
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789177017912
Äntligen är det tyst i huset. Strumporna hänger på sin plats. Barnen sover, förväntansfulla inför morgondagen. Men vad är det för konstiga ljud som kommer från gården? Julaftonsnatt [Twas the Night Before Christmas] publicerades första gången anonymt dagen före julafton 1823. Med tiden har den blivit en av de verkligt stora julklassikerna, en magisk saga för alla åldrar och den text som kanske mer än någon annan lagt grunden till vår föreställning om jultomten. I denna utgåva presenteras berättelsen i en ny översättning – av Thomas Sjösvärd – rikt illustrerad med Jessie Willcox Smiths älskade illustrationer, som här restaurerats digitalt för att göra originalteckningarna full rättvisa. CLEMENT CLARKE MOORE [1779–1863] var en amerikansk författare och professor i grekisk litteratur och bibelstudier. Hans mest kända verk är Twas the Night Before Christmas, som ursprungligen publicerades under titeln A Visit from St. Nicholas. JESSIE WILLCOX SMITH [1863–1935] var en amerikansk illustratör som medverkade i otaliga böcker och tidningar. Hon utbildade sig hos Howard Pyle – illustratör och författare, bland annat till klassikern The Merry Adventures of Robin Hood – och tecknade regelbundet åt Ladies Home Journal.