Introduktion till en tvetydighetens moral (e-bo
Lägg till önskelistan
Simone de Beauvoir (författare)

Introduktion till en tvetydighetens moral (Modernista klassiker) e-bok

29 kr
(0)
I efterkrigsdebatten i Frankrike anklagades existentialismen, från såväl höger som vänster, för att vara nihilistisk och inte kunna säga något väsentligt om moral. Som svar formulerade Simone de Beauvoir sin filosofi om en tvetydighetens moral, en existentialistisk etik som skriver sig ur gamla dualistiska föreställningar om kropp och själ, materia och medvetande [etc.], och visar på hur människan består av olika sidor i spänningsförhållande till varandra; fjärrverkande och dialektiskt relate...
29 kr
Författare Lars Sundh (annat), Anna Petronella Fredlund (översättare), Simone de Beauvoir (författare), Pietro Maglio (redaktör), Anna-Karin Selberg (redaktör)
Förlag Modernista
Utgiven 31 Oktober 2014
Genrer Essäer, Skönlitteratur
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789176450994
I efterkrigsdebatten i Frankrike anklagades existentialismen, från såväl höger som vänster, för att vara nihilistisk och inte kunna säga något väsentligt om moral. Som svar formulerade Simone de Beauvoir sin filosofi om en tvetydighetens moral, en existentialistisk etik som skriver sig ur gamla dualistiska föreställningar om kropp och själ, materia och medvetande [etc.], och visar på hur människan består av olika sidor i spänningsförhållande till varandra; fjärrverkande och dialektiskt relaterade till varandra. Beauvoirs etik, inom en ram av hårdkokt historisk realism, skulle bli en längre essä och bok 1947. Essän »Introduktion till en tvetydighetens moral« [1946] är en ingång. SIMONE DE BEAUVOIR [1908-1986] var en fransk filosof, politisk aktivist, feminist och samhällsteoretiker. Hon skrev filosofiska och politiska monografier, romaner, essäer och en självbiografi i flera volymer. Störst inflytande har hon haft genom Det andra könet från 1949, en detaljerad analys av kvinnans underordning som blivit ett av den moderna feminismens fundament.