Lägg till önskelistan
Institutionella investerares förmåga att utöva ägarkontroll e-bok
Pris
Gratis
I denna rapport presenterar Sophie Nachemson-Ekwall sin syn på hur framförallt de svenska aktiefonderna och pensionskapitalet kan bidra till att stärka den svenska samhällsekonomins tillväxt. Den går betydligt längre än att bara diskutera det svenska korporativistiska pensionskapitalets, AP-fondernas och statliga investeringsfonders roll som faktisk ägare där många parter historiskt sett hot om "politisering" och "socialisering" som skäl nog att förhindra dessa aktörers inflytande. För att mö...
E-Bok
Gratis
Pris
Förlag
Svenskt Näringsliv
Utgiven
1 Januari 2012
Genrer
Ekonomi Och Ledarskap, Fackböcker
Språk
Swedish
Format
epub
Kopieringsskydd
Vattenmärkt
ISBN
9789174378023
I denna rapport presenterar Sophie Nachemson-Ekwall sin syn på hur framförallt de svenska aktiefonderna och pensionskapitalet kan bidra till att stärka den svenska samhällsekonomins tillväxt. Den går betydligt längre än att bara diskutera det svenska korporativistiska pensionskapitalets, AP-fondernas och statliga investeringsfonders roll som faktisk ägare där många parter historiskt sett hot om "politisering" och "socialisering" som skäl nog att förhindra dessa aktörers inflytande. För att möjliggöra ett vidgat perspektiv krävs en förståelse för att den svenska bolagsstyrningsmodellen är betydligt mer känslig för institutionellt kapital än styrmodeller i andra länder och varför så är fallet. Frågan kring institutionella investerares förmåga att utöva ägarkontroll adresseras med utgångspunkt i att det institutionella kapitalet redan är stora aktörer på aktiemarknaden, har betydelse för bolagens kapitalförsörjning och därmed inflytande över samhällsekonomins tillväxt.
Föreningen Svenskt Näringsliv är företagens företrädare i Sverige. Vårt långsiktiga mål är att Sverige ska återta en tätposition i den internationella välståndsligan. En position som innebär att vi får större möjligheter att ständigt utveckla och förbättra samhället vi lever i.
För att uppnå detta behövs en bred intressegemenskap kring värdet av företagande och företagsamhet. Vårt uppdrag är att öka förståelsen för företagens verklighet och att verka för att alla företag i Sverige ska ha bästa möjliga villkor för att verka och växa. Vi vill att alla ska ha kunskap om vad det innebär och även ha chansen att starta och driva företag. Företagande är ett allmänintresse och inte ett särintresse. Utan framgångsrika företag kan den svenska välfärden inte tryggas eller vidareutvecklas. En välfärd som används för att betala för den skola, vård och omsorg som vi alla i svenska samhället får ta del av.