I munkens skugga (e-bok) av Helena Thorfinn
Lägg till önskelistan
Helena Thorfinn (författare)

I munkens skugga e-bok

Pris 99 kr
(1)
Katja har blivit utmanövrerad från jobbet som mellanchef på kommunen och måste komma bort från allt. Det enda som känns lockande är att hälsa på systersonen Simon, trainee på Unicef i Burma/Myanmar - det gåtfulla landet som håller på att öppna upp mot omvärlden. Väl på plats i en bungalow i Yangon växer beslutet fram hos henne att genomföra en tyst meditationsretreat i ett av Yangons många buddhistkloster. Katja behöver lära sig att släppa taget och "let it pass". Men hos munkarna i klostre...
E-Bok 99 kr Pris Ljudbok 175 kr Pris

Bokons kunder har även köpt

Författare Helena Thorfinn (författare), Sara R Acedo (annat), Sara Acedo (annat)
Förlag Norstedts
Utgiven 30 September 2021
Längd 429 sidor
Genrer Romaner, Skönlitteratur
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789113092829
Katja har blivit utmanövrerad från jobbet som mellanchef på kommunen och måste komma bort från allt. Det enda som känns lockande är att hälsa på systersonen Simon, trainee på Unicef i Burma/Myanmar - det gåtfulla landet som håller på att öppna upp mot omvärlden. Väl på plats i en bungalow i Yangon växer beslutet fram hos henne att genomföra en tyst meditationsretreat i ett av Yangons många buddhistkloster. Katja behöver lära sig att släppa taget och "let it pass". Men hos munkarna i klostret hamnar hon mitt i den hemliga rörelse som hotar landets sköra demokratiska uppvaknande och hon får ansvar för en liten nunna. I stället för att släppa taget, tvingas Katja agera. Samtidigt i en annan del av landet letar modern till den lilla nunnan efter flickans pappa. Han har försvunnit spårlöst som en följd av förföljelsen av det folk han tillhör... I munkens skugga utspelar sig under de år då den ikoniska Aung San Suu Kyi utsågs till statskansler efter fria val. Men den snabba it-revolutionen gav upphov till hatkampanjer som kom att styra landet i en riktning få hade anat. Liksom i Helena Thorfinns två tidigare romaner Innan floden tar oss och Den som går på tigerstigar skriver hon om världar hon känner väl och berättar på flödande prosa om platser och människor som är okända för de flesta av oss.
Betingelser for brukergenerert innhold Skriv din egen recension

Spännande bladvändare om Myanmar

Förflytta sig till en annan kultur, det får man göra med den här fantastiskt spännande och kunniga bok, skriven av någon som var där, i Myanmar den korta tid landet öppnade upp för demokrati. Jag kunde inte lägga den ifrån. Läs!