Hur mår maten? (e-bok) av Per Jensen
Lägg till önskelistan
Per Jensen (författare)

Hur mår maten? e-bok

Pris 159 kr
(0)
Äter du mat? Då är du inblandad i lantbruket och tillhör målgruppen för denna bok. De flesta i Sverige idag får sin huvudsakliga information om matproduktionens villkor från sagor, reklam och propaganda. Sagorna berättar om griseknoar och höns som pratar och är fyllda av känslor. I reklamens bilder är alla kor ute på bete, grisar är lyckliga med knorr på svansen och hönsen spankulerar som förr i tiden på en lagårdsplan eller en dynghög. Idyllen bryts med ojämna mellanrum av dramatiska larmrap...
E-Bok 159 kr Pris

Bokons kunder har även köpt

Undertext Djurhållning och djurskydd i Sverige
Författare Per Jensen (författare)
Förlag Natur & Kultur
Utgiven 22 Januari 2014
Längd 302 sidor
Genrer Juridik, Fackböcker
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789127134386
Äter du mat? Då är du inblandad i lantbruket och tillhör målgruppen för denna bok. De flesta i Sverige idag får sin huvudsakliga information om matproduktionens villkor från sagor, reklam och propaganda. Sagorna berättar om griseknoar och höns som pratar och är fyllda av känslor. I reklamens bilder är alla kor ute på bete, grisar är lyckliga med knorr på svansen och hönsen spankulerar som förr i tiden på en lagårdsplan eller en dynghög. Idyllen bryts med ojämna mellanrum av dramatiska larmrapporter som dominerar nyhetssändningar under några veckor: någon djurskyddsorganisation har filmat missförhållanden på svingårdar eller minkuppfödningar, någon veterinär slår larm om bristfälliga rutiner på slakterier. Hur mår egentligen de djur som lever för att bli mat? Kanske ligger sanningen som så ofta någonstans mittemellan idyll och elände. Per Jensen har tillbringat decennier av sitt yrkesliv som forskare och lärare med att studera djurens villkor inom lantbruket, såväl i Sverige som i resten av EU. Här förmedlar han sin bild av sakernas tillstånd. Per Jensen är professor i etologi vid Linköpings universitet. Han undervisar om djurhållning och djurskydd på olika kurser och är en flitigt anlitad föreläsare. Som expert har han gett vetenskapligt baserade råd till såväl EU-kommissionen som svenska myndigheter om allt från djurskyddsaspekter på gåsleverproduktion till grisars och höns miljöbehov.