Himmel och helvete : Mord i Knutby (e-bok) av T
Lägg till önskelistan
Terese Cristiansson (författare)

Himmel och helvete : Mord i Knutby e-bok

65 kr
(0)
"Hon har gjort ett kanonjournalistiskt arbete." SVT God morgon Sverige "Spännande, skrämmande och lärorikt om Knutby" Eskilstuna-Kuriren Det här är berättelsen om en av Sveriges märkligaste kriminalhistorier någonsin. Det är också en berättelse om religionens kraft och makt över människan, och hur den kan spränga alla moraliska gränser. Barnflickan Sara Svensson strävade efter Guds nåd. Natten till den 10 januari tog hon bilen till Knutby. Hon sköt ihjäl pastorsfrun Alexandra Fossmo och fö...
65 kr
Författare Christoffer Edling (annat), Terese Cristiansson (författare), Peter Åkerbäck (översättare), Helena Modéer (annat)
Utgiven 12 September 2012
Längd 278 sidor
Genrer Samhälle Och Politik, Fackböcker
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789137140056
"Hon har gjort ett kanonjournalistiskt arbete." SVT God morgon Sverige "Spännande, skrämmande och lärorikt om Knutby" Eskilstuna-Kuriren Det här är berättelsen om en av Sveriges märkligaste kriminalhistorier någonsin. Det är också en berättelse om religionens kraft och makt över människan, och hur den kan spränga alla moraliska gränser. Barnflickan Sara Svensson strävade efter Guds nåd. Natten till den 10 januari tog hon bilen till Knutby. Hon sköt ihjäl pastorsfrun Alexandra Fossmo och försökte därefter mörda sin före detta granne Daniel Linde. Skotten blev upptakten till en av de mest uppmärksammade mordhistorierna genom tiderna, men också till en intensiv teologisk debatt där religionsforskare och sektexperter började diskutera det religiösa tillståndet i Sverige. Hur kunde en kristen miljö tillåta att en ung, djupt religiös kvinna blev en kallhamrad mördare? Varför såg ingen pastor Helge Fossmos manipulativa drag? Vem bär ansvaret - Sara Svensson, Helge Fossmo eller församlingen i Knutby? Terese Cristiansson är frilansande journalist med bakgrund som bland annat kriminalreporter på Expressen. Hon var en av de första journalisterna på plats i Knutby och har sedan dess ingående följt utvecklingen i församlingen. Himmel och helvete. Mord i Knutby är hennes debutbok.