Herdinnelek (e-bok) av Alice Lyttkens
Lägg till önskelistan
Alice Lyttkens (författare)

Herdinnelek (Hedda Skoot #3) e-bok

75 kr
(0)
Det är goda tider för de övre klasserna. Ostindiska kompaniet har etablerats och kan erbjuda bland mycket annat, exotiska kryddor, te och vackra sidentyger. Det innebär briljanta affärer och goda möjligheter till förtjänst för handelshusen. Gruvdriften expanderar i Bergslagen och borgerskapet kan roa sig i sina salonger. Men missväxt gör att de mindre bemedlade svälter och plötsligt hotar kriget. Tjugoåtta år gammal, blir Hedda Skoot änka med fem barn att ta hand om och med en stor förmögen...
75 kr
145 kr
Författare Alice Lyttkens (författare), Bastion Studio (annat), Agency Studio Lab BASTION (annat), Bastion Studio Lab (annat)
Utgiven 2 Mars 2015
Längd 386 sidor
Genrer Romaner, Skönlitteratur
Serie Hedda Skoot
Del i serie 3
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789100147976
Det är goda tider för de övre klasserna. Ostindiska kompaniet har etablerats och kan erbjuda bland mycket annat, exotiska kryddor, te och vackra sidentyger. Det innebär briljanta affärer och goda möjligheter till förtjänst för handelshusen. Gruvdriften expanderar i Bergslagen och borgerskapet kan roa sig i sina salonger. Men missväxt gör att de mindre bemedlade svälter och plötsligt hotar kriget. Tjugoåtta år gammal, blir Hedda Skoot änka med fem barn att ta hand om och med en stor förmögenhet som måste förvaltas. I 1700-talets Stockholm är kvinnan underordnad mannen och måste stå under förmyndare och måste därmed slåss mot folks fördomar för att få behålla sin ställning. Samtidigt som hon trivs med att vara självständig drömmer hon om att en dag träffa kärleken. Hennes unge bokhållare är intresserad av henne och ser på henne med åtrå. Men vad ska folk säga? Alice Lyttkens, 1897-1991, var en av 1900-talets mest populära författare och en tidig feministisk författare i Sverige. Denna utgåva av Herdinnelek innehåller både originalversionen från 1955 och en förkortad version från 1973.