Harald och den lila kritan (e-bok) av Crockett
Lägg till önskelistan
Crockett Johnson (författare)

Harald och den lila kritan e-bok

Pris 105 kr
(0)
En kväll bestämmer sig Harald för att gå ut och gå i månskenet. Men det finns ingen måne och ingen väg att gå på, så Harald ritar en måne och en väg med sin lila krita. Det blir början på ett magiskt, förunderligt äventyr. Harald går genom en skog, möter en farlig drake, färdas med båt över öppet hav. Till sist, efter en rad spännande upplevelser, är han trött och det är dags att ta sig hem igen. Men hur ska han kunna hitta tillbaka? Harald och den lila kritan kom ut första gången 1955 och h...
E-Bok 105 kr Pris Ljudbok 65 kr Pris

Bokons kunder har även köpt

Författare Crockett Johnson (författare), Lars Sundh (annat), Rasmus Pettersson (annat), Crockett Johnson (illustratör), Eva Håkanson (översättare), Eva Håkansson (översättare)
Förlag Modernista
Utgiven 15 Juni 2018
Genrer 3-6 År, Barnböcker
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789177813965
En kväll bestämmer sig Harald för att gå ut och gå i månskenet. Men det finns ingen måne och ingen väg att gå på, så Harald ritar en måne och en väg med sin lila krita. Det blir början på ett magiskt, förunderligt äventyr. Harald går genom en skog, möter en farlig drake, färdas med båt över öppet hav. Till sist, efter en rad spännande upplevelser, är han trött och det är dags att ta sig hem igen. Men hur ska han kunna hitta tillbaka? Harald och den lila kritan kom ut första gången 1955 och har sedan dess aldrig gått ur tryck. Flera gånger har den utsetts till en av de bästa barnböckerna genom tiderna. I och med denna utgåva presenteras boken för första gången på svenska i sin ursprungliga form, med digitalt restaurerade originalillustrationer. CROCKETT JOHNSON var en pseudonym för David Johnson Leisk [1906-1985], en amerikansk tidningstecknare och barnboksförfattare född i Queens, New York. Harald och den lila kritan [Harold and the Purple Crayon, 1955] är hans mest kända och älskade barnbok. Boken har sålt i över 2 miljoner exemplar världen över och har aldrig gått ur tryck. I och med denna digitalt restaurerade presentutgåva presenteras boken för första gången på svenska i sin ursprungliga form.