Gummimammor, plastpappor och bonusbarn : Handbo
Lägg till önskelistan
Birgitta Klang (författare), Tilde (författare), Tilde de Paula (författare), Tilde de Paula Eby (författare), Tilde De (författare)

Gummimammor, plastpappor och bonusbarn : Handbok för styvföräldrar e-bok

65 kr
(0)
”… spännande, ibland upprörande, alltid engagerande.” Nerikes Allehanda Det finns en ofantlig mängd handböcker för föräldrar. Man kan läsa om varenda ögonblick under graviditeten och alla dessa faser som små barn ska igenom. Det finns nog inte en känsla eller ett eksem som inte är beskrivet i någon klokbok. Men trots att det är så vanligt med skilsmässor och att styvfamiljen idag är en vanlig och fullt accepterad familjeform är det påfallande brist på bra tips, råd och information till styvf...
65 kr
Författare Lotta Sjöberg (illustratör), Birgitta Klang (författare), Tilde (författare), Tilde de Paula (författare), Tilde de Paula Eby (författare), Tilde De (författare), Lisa Flodin (annat)
Utgiven 27 September 2012
Längd 296 sidor
Genrer Familj & Hälsa, Hälsa, Livsstil, Fritid
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789137139876
”… spännande, ibland upprörande, alltid engagerande.” Nerikes Allehanda Det finns en ofantlig mängd handböcker för föräldrar. Man kan läsa om varenda ögonblick under graviditeten och alla dessa faser som små barn ska igenom. Det finns nog inte en känsla eller ett eksem som inte är beskrivet i någon klokbok. Men trots att det är så vanligt med skilsmässor och att styvfamiljen idag är en vanlig och fullt accepterad familjeform är det påfallande brist på bra tips, råd och information till styvfamiljer.I den här boken utgår journalisten Tilde de Paula från sina egna erfarenheter. Hon växte själv upp med skilda föräldrar och lever idag ensam med sina tre barn, som har två olika pappor. "Det här är en bok för alla styvmammor och styvpappor. Något jag saknade när jag stod i samma situation", säger Tilde. Stilen är personligt hållen, läsaren bjuds på mycket igenkänning och identifikation. Tildes tankar och funderingar varvas med intervjuer och handfasta råd och tips som skrivs av medförfattaren Birgitta Klang, barnsjuksköterska. Kapitlen utgår från de många speciella situationer som styvfamiljer ställs inför: På smällen med bonusbarn – Förväntningar, känslor och reaktioner inför den nya familjekonstellationen. Om den nya rollen som styvförälder. Att älska eller inte älska – Alla älskar inte sina styvbarn, och alla barn älskar inte sina styvföräldrar, men måste man det? Om skamkänslor och underliggande konflikter. Fantastiska plastpappor och gummimammor – Vilka krav kan ställas på en styvförälder? Var går gränsen mellan en "riktig" pappa och en "plastpappa"? Om irritationen och avundsjukan, men också om vänskapen och kärleken. Odrägliga bonusbarn – Det går inte alltid på räls. Vilken roll ska en styvförälder ta? Om barn som inte accepterar en mammas eller pappas "nya". Mina barn och andras ungar – Hel- och halvsyskon som ska leva ihop, hur ordnar man så att alla känner sig älskade och sedda? Om att skaffa gemensamma barn. Det eviga exet – Om att alltid tvingas hantera sin älskades före detta. Om hänsyn, lyhördhet och ofrivillig tåtrippning. Det perfekta nästbästa alternativet – Så blir du och din familj en verklighetens version av Sound of tMusic-familjen von Trapp. Om att lära sig leva med och vara lycklig i styvfamiljen. Gummimammor, plastpappor och bonusbarn är en varm, lättläst bok som vänder sig till alla styvmammor, styvpappor och deras familjer.