Gräset sjunger (e-bok) av Doris Lessing
Lägg till önskelistan
Doris Lessing (författare)

Gräset sjunger e-bok

65 kr
(0)
Doris Lessings debutroman Gräset sjunger från 1950 blev mycket uppmärksammad. Den handlar om en maktkamp på många plan mellan två förlorare: den naiva och olyckliga vita farmarfrun Mary och hennes svarte tjänare Moses. Denna psykologiska och politiska roman kulminerar med ett mord. Tragedin, som Doris Lessing berättar med återhållen vrede, har sitt ursprung i Sydafrikas bittra historia av rasmotsättningar och människoförakt. Gräset sjunger är en sorgesång och ett litterärt mästerverk.Boken bl...
65 kr
Författare Doris Lessing (författare), Sara R (annat), Sara R. Acedo (annat), Gunvor o (översättare), Gunvor o Bertil Hökby (översättare)
Utgiven 1 Juli 2015
Längd 233 sidor
Genrer Romaner, Skönlitteratur
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789137144337
Doris Lessings debutroman Gräset sjunger från 1950 blev mycket uppmärksammad. Den handlar om en maktkamp på många plan mellan två förlorare: den naiva och olyckliga vita farmarfrun Mary och hennes svarte tjänare Moses. Denna psykologiska och politiska roman kulminerar med ett mord. Tragedin, som Doris Lessing berättar med återhållen vrede, har sitt ursprung i Sydafrikas bittra historia av rasmotsättningar och människoförakt. Gräset sjunger är en sorgesång och ett litterärt mästerverk.Boken blev förbjuden i Rhodesia och Doris Lessing förbjöds att besöka Rhodesia och Sydafrika.