FÖR VÅRA BARNS BÄSTA - En nordisk antologi om:
Lägg till önskelistan
Erja Rusanen (författare), Niels Arbøl (författare), Anne Brudevold (författare), Annica Dahlström (författare), Christian Sörlie (författare)

FÖR VÅRA BARNS BÄSTA - En nordisk antologi om: Tidig barnomsorg, evolutionen och psykisk ohälsa e-bok

95 kr
(0)
Med denna antologi vill vi, representanter från olika nordiska länder, förmedla ett flöde av vetenskapliga, flerfaldigt konfirmerade, forskningsresultat, som bekräftar det som väldigt många av oss har vetat om sedan länge, eller känt på oss, som en slags magkänsla. Nämligen hur viktig en fast anknytning till en eller två (ett fåtal) personer är för ett litet barn. Dagens sätt att ta hand om barnen är inte skapat för barnens bästa, utan för de vuxnas behov. Dagens familjepolitik försämrar möj...
95 kr
Författare Erja Rusanen (författare), Niels Arbøl (författare), Anne Brudevold (författare), Annica Dahlström (författare), Annica Dahlström (redaktör), Christian Sörlie (författare), Christian Sörlie (redaktör)
Förlag Nomen förlag
Utgiven 30 November 2016
Genrer Psykologi Och Pedagogik, Fackböcker
Språk Swedish
Format pdf
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789177450528
Med denna antologi vill vi, representanter från olika nordiska länder, förmedla ett flöde av vetenskapliga, flerfaldigt konfirmerade, forskningsresultat, som bekräftar det som väldigt många av oss har vetat om sedan länge, eller känt på oss, som en slags magkänsla. Nämligen hur viktig en fast anknytning till en eller två (ett fåtal) personer är för ett litet barn. Dagens sätt att ta hand om barnen är inte skapat för barnens bästa, utan för de vuxnas behov. Dagens familjepolitik försämrar möjligheterna för hjärnan att nå full utveckling, och bidrar till den galopperande psykiska sjukdomsutvecklingen, ökande psykopati och raserade skolresultat. Detta kostar samhället ett stort lidande och onödiga miljardutgifter Att ändra på detta skulle inte kosta något förutom ansträngningen att bryta sig ur invanda tankesätt. I denna antologi presenteras erfarenheter och vetenskapliga resultat som kan vara till hjälp när viktiga beslut angående barnomsorg skall tas. Alla föräldrar vill ju det bästa för sina barn, och en fast vetenskaplig grund underlättar bra beslut.