Född i Casablanca (e-bok) av Ariella Lindström
Lägg till önskelistan
Ariella Lindström (författare)

Född i Casablanca e-bok

65 kr
(0)
Det här är berättelsen om Angélique, en judisk flicka från Casablanca, Marocko. Hon växer upp i en åttabarnsfamilj och vi får följa hennes liv i vardag och fest. Vi är med henne i flickskolans sorl, i det ångande badhuset och i den myllrande basaren tillsammans med hennes mamma, Mimmi. Vi firar de judiska helgerna med Angélique och hennes stora familj och smakar på fantastiska orientaliska maträtter. Vi delar hennes saknad efter en äldre bror och syster som utvandrat till Israel, men får ock...
65 kr
Författare Ariella Lindström (författare), Susanna Lindström (annat), Esther Marcus (översättare), Peter Hellsing (annat), Peter David (annat)
Förlag Gloria Förlag
Utgiven 25 November 2013
Genrer Biografier, Filosofi Och Religion, Romaner, Biografier & Memoarer, Fackböcker, Skönlitteratur
Språk Swedish
Format pdf
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789187615146
Det här är berättelsen om Angélique, en judisk flicka från Casablanca, Marocko. Hon växer upp i en åttabarnsfamilj och vi får följa hennes liv i vardag och fest. Vi är med henne i flickskolans sorl, i det ångande badhuset och i den myllrande basaren tillsammans med hennes mamma, Mimmi. Vi firar de judiska helgerna med Angélique och hennes stora familj och smakar på fantastiska orientaliska maträtter. Vi delar hennes saknad efter en äldre bror och syster som utvandrat till Israel, men får också dela hennes glädje över återseendet när familjen flyttar dit.  Livet i Israel blir inte som familjen hoppats. Som nordafrikanska judar ses de över axeln av sina europeiska bröder och Angélique känner sig besviken. Ariella Lindström föddes i Casablanca år 1948. Hon och hennes familj utvandrade till Israel år 1960. Berättelsen om Angélique är den sanna berättelsen om Ariellas egen ungdomstid. Numera bor hon i Göteborg, är gift och har två vuxna barn.