Floden mellan bergen (e-bok) av Ngugi wa Thiong
Lägg till önskelistan
Ngugi wa Thiong'o (författare), Ngugi wa Thiong’o (författare), Mikela Lundahl (författare)

Floden mellan bergen (Modernista klassiker) e-bok

105 kr
(0)
’Besitter en sällsynt kombination av återhållsamhet, intelligens och känslighet.’ THE TIMES LITERARY SUPPLEMENT Två gikuyu-stammar i Kenya under den brittiska kolonialtiden strider sinsemellan om värdet av gamla traditioner kontra det nya västerländska inflytandet. Konflikten markeras geografiskt av floden som rinner mellan samhällena. Ett älskande par från vardera sidan försöker överbrygga klyftan, något som resulterar i en tragedi. Floden mellan bergen är en roman om ett splittrat folk ...
E-Bok 105 kr
Författare Lars Sundh (annat), Ngugi wa Thiong'o (författare), Ngugi wa Thiong’o (författare), Felicia Korhonen (illustratör), Mikela Lundahl (medförfattare), Mikela Lundahl (författare), Philippa Wiking (översättare)
Förlag Modernista
Utgiven 29 April 2014
Genrer Romaner, Skönlitteratur
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789174994551
’Besitter en sällsynt kombination av återhållsamhet, intelligens och känslighet.’ THE TIMES LITERARY SUPPLEMENT Två gikuyu-stammar i Kenya under den brittiska kolonialtiden strider sinsemellan om värdet av gamla traditioner kontra det nya västerländska inflytandet. Konflikten markeras geografiskt av floden som rinner mellan samhällena. Ett älskande par från vardera sidan försöker överbrygga klyftan, något som resulterar i en tragedi. Floden mellan bergen är en roman om ett splittrat folk under ockupation och förtryck, men också om de kollektiva berättelsernas inneboende kraft, av den i Nobelprissammanhang ofta omnämnde kenyanen Ngugi wa Thiong’o. I översättning av Phillipa Wiking och med ett nyskrivet förord av idéhistorikern Mikela Lundahl. NGUGI WA THIONG'O [f. 1938] är en keny­ansk prosaförfattare och dramatiker, upp­märk­sammad såväl för sin romankonst som för den politiska radikaliteten i hans per­spektiv på Afrika. Floden mellan bergen [1965], hans andra roman, utgör kronologiskt den första av berättelserna om gikuyu-folket.