Final (e-bok) av Victoria Benedictsson, Ernst A
Lägg till önskelistan
Victoria Benedictsson (författare), Ernst Ahlgren (författare), Axel Lundegård (författare)

Final e-bok

75 kr
(0)
”Jag tycker för min del att – hur skall jag säga – är han inte ändå en smula ytlig? Det är för övrigt hela släktets stora huvudfel. Brist på djup – i tankar som i känslor – utmärker männen! Har jag inte rätt?” Victoria Benedictsson har kallats 1880-talets geni och "hjältinna i en tragedi". Hon efterlämnade en liten men tungt vägande prosaproduktion, som hon skrev under pseudonymen Ernst Ahlgren. Intresset för hennes författarskap och person har aldrig minskat. Pjäsen Final skrevs tillsamman...
E-Bok 75 kr
Författare Victoria Benedictsson (författare), Eva Lindeberg (annat), Ernst Ahlgren (författare), Axel Lundegård (författare)
Utgiven 19 December 2014
Längd 144 sidor
Genrer Dramatik, Skönlitteratur
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789100144746
”Jag tycker för min del att – hur skall jag säga – är han inte ändå en smula ytlig? Det är för övrigt hela släktets stora huvudfel. Brist på djup – i tankar som i känslor – utmärker männen! Har jag inte rätt?” Victoria Benedictsson har kallats 1880-talets geni och "hjältinna i en tragedi". Hon efterlämnade en liten men tungt vägande prosaproduktion, som hon skrev under pseudonymen Ernst Ahlgren. Intresset för hennes författarskap och person har aldrig minskat. Pjäsen Final skrevs tillsammans med Axel Lundegård och är ett skådespel i tre akter om kärlek, pengar och societetsliv. Den utkom för första gången 1885.