Fermis Filter: En anledning att finnas (e-bok)
Lägg till önskelistan
Nils-Petter Ekwall (författare), Alfred Ruth (författare)

Fermis Filter: En anledning att finnas e-bok

Pris 69 kr
(0)
År 2048. Den svenska programmeraren Ariel Valentin bor i San Francisco och försöker tillsammans med kompanjonen Josh förverkliga sin barndomsdröm om att utveckla en säker övermänsklig artificiell intelligens, i övertygelsen om att hela mänsklighetens överlevnad står på spel. I USA pågår en hetsjakt på invandrare, och när Ariel deporteras till Sverige slås hennes tillvaro sönder.  För det finns mäktiga intressen som inte har för avsikt att låta någon annan hinna först i färdigställandet av en ...
E-Bok 69 kr Pris

Bokons kunder har även köpt

Författare Nils-Petter Ekwall (författare), Alfred Ruth (författare), Eva Wilsson (annat), Nils-Petter Ekwall (illustratör), Tian Gan (illustratör), Dunja Vujovic (redaktör)
Förlag Teg Publishing
Utgiven 14 September 2018
Genrer Science Fiction, Deckare, Science Fiction & Fantasy
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789188035264
År 2048. Den svenska programmeraren Ariel Valentin bor i San Francisco och försöker tillsammans med kompanjonen Josh förverkliga sin barndomsdröm om att utveckla en säker övermänsklig artificiell intelligens, i övertygelsen om att hela mänsklighetens överlevnad står på spel. I USA pågår en hetsjakt på invandrare, och när Ariel deporteras till Sverige slås hennes tillvaro sönder.  För det finns mäktiga intressen som inte har för avsikt att låta någon annan hinna först i färdigställandet av en superintelligens. Plötsligt befinner sig Ariel på flykt undan världens underrättelsetjänster och den enda som säger sig kunna hjälpa henne är Terje, en aktivist från den amishliknande, teknikfientliga Fellingsbrorörelsen.  En anledning att finnas är första delen i trilogin om Fermis Filter. Det är en berättelse om samhället och människan i en tid när tekniken nått så långt att vi inte längre kan konkurrera med maskinerna om jobben. Genom tre böcker får vi följa Ariels kamp med den kanske största frågan av dem alla: Hur kontrollerar man en maskin som är mer intelligent än oss själva?