Farväl, DDR – Terror, övervakning och vardagsli
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Läs smakprov
  • Visa inbäddningskod
Guido Knopp (författare)

Farväl, DDR – Terror, övervakning och vardagsliv i Östtyskland, 1945–1989 e-bok

99 kr
(0)
Den 9 oktober 1989 var en vändpunkt i den tyska historien. 70 000 människor demonstrerade för frihet i östtyska Leipzig trots att det, som på Himmelska fridens torg i Beijing, kunde resultera i ett blodbad. De tillsynes välanpassade DDR-medborgarna vågade sig ut och startade den första lyckade revolutionen i Tysklands historia. I öst hoppades befolkningen på ett bättre Tyskland efter nazismen, men upptäckte efter hand att de levde i en ren diktatur på Moskvas nåder. I Farväl, DDRryms spännand...
E-Bok 99 kr
Författare Guido Knopp (författare), Per Lennart Månsson (översättare), Niklas Lindblad (annat), Ann Lewenhaupt (redaktör)
Utgiven 13 Juni 2019
Genrer Historia & Arkeologi, Fackböcker
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789178615193
Den 9 oktober 1989 var en vändpunkt i den tyska historien. 70 000 människor demonstrerade för frihet i östtyska Leipzig trots att det, som på Himmelska fridens torg i Beijing, kunde resultera i ett blodbad. De tillsynes välanpassade DDR-medborgarna vågade sig ut och startade den första lyckade revolutionen i Tysklands historia. I öst hoppades befolkningen på ett bättre Tyskland efter nazismen, men upptäckte efter hand att de levde i en ren diktatur på Moskvas nåder. I Farväl, DDRryms spännande och välskrivna berättelser om de ledande personerna, men också skildringar av ett vardagsliv under svåra omständigheter, präglat av Stasis ökända övervakning och terror. Boken ger god inblick i ett land som inte längre finns.