Naturskyddsföreningens guide till ett hållbart
Lägg till önskelistan
Eva-Lena Neiman (författare), Naturskyddsföreningen (författare), Naturskyddsföreningen Naturskyddsföreningen (författare), Johanna Stål (författare)

Naturskyddsföreningens guide till ett hållbart liv (Årets bok från Naturskyddsföreningen #109) e-bok

Pris 95 kr
(0)
Klimatångesten sprider sig bland allt fler människor. Frågan om vår planets framtid kan kännas överväldigande stor och obehaglig. Finns det egentligen något man kan göra som enskild individ? Ja, massor! Det får vi lära oss i den här boken som är Naturskyddsföreningens stora guide till att leva ett mer hållbart liv. Även om man som ensam person inte kan rädda klimatet finns det en hel del små saker som var och en kan göra i sin vardag och många sätt att påverka företag, politiker och andra mak...
E-Bok 95 kr Pris

Bokons kunder har även köpt

Författare Eva-Lena Neiman (författare), Naturskyddsföreningen (författare), Naturskyddsföreningen Naturskyddsföreningen (författare), Johanna Stål (författare), Nadia Nörbom (illustratör)
Förlag Bonnier Fakta
Utgiven 25 September 2018
Längd 223 sidor
Genrer Medicin, Naturvetenskap & Teknik, Psykologi Och Pedagogik, Fackböcker
Del i serie 109
Språk Swedish
Format pdf
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789174248739
Klimatångesten sprider sig bland allt fler människor. Frågan om vår planets framtid kan kännas överväldigande stor och obehaglig. Finns det egentligen något man kan göra som enskild individ? Ja, massor! Det får vi lära oss i den här boken som är Naturskyddsföreningens stora guide till att leva ett mer hållbart liv. Även om man som ensam person inte kan rädda klimatet finns det en hel del små saker som var och en kan göra i sin vardag och många sätt att påverka företag, politiker och andra makthavare att ta sitt ansvar. Bokens kapitel utgår från miljöer, platser och sammanhang som är vanliga i vårt liv. Vad kan jag göra under mitt besök i mataffären? Hur kan jag göra mitt boende mer hållbart? Jobbet, skolan, semestern och festen (!) är andra exempel på områden där den här boken guidar oss till mer hållbara lösningar. Journalisten och föreläsaren Johanna Stål som har lång erfarenhet av hållbarhetsfrågor har tillsammans med Naturskyddsföreningens experter sammanställt 365 tips, stora som små. Här finns enkla, klassiska råd om hur man blir en matlådsmästare eller minskar reklamhögen i hallen. Boken rymmer också tips om större projekt, till exempel om hur man anlägger en damm eller bygger ett Svanen-märkt hus. Många tips är spännande och nya, vad sägs till exempel om att anlägga en bokashi-kompost eller inrätta en kapselgarderob? Boken innehåller också ett avslutande avsnitt om jordens planetära gränser som ökar förståelsen för jordens tillstånd och varför ett litet tips kan göra skillnad. Ett hållbart liv är en av de mest heltäckande böckerna om hållbarhetsfrågor någonsin och en bok som verkligen gör nytta, för oss själva och vår planet.