Ett aktivt åldrande (e-bok) av Cecilia Bjursell
Lägg till önskelistan
Cecilia Bjursell (författare), Ingegerd Bergeling (författare), Karin Bengtsson Sandberg (författare), Svante Hultman (författare), Sven Ebbesson (författare)

Ett aktivt åldrande e-bok

Pris 95 kr
(0)
Det talas mycket om att höja pensionsåldern och att vi måste jobba längre upp i åldrarna. Anledningen är att samhället inte kommer att klara kostnaderna för den ökande andelen äldre i befolkningen. I den här rapporten presenteras en studie av vad pensionärerna själva har för åsikter om lärande och arbete senare i livet. En viktig slutsats i rapporten är att både arbete och lärande har stor betydelse men att begreppet arbete kan vara för snävt för att förstå aktiviteter som ger mening och skap...
E-Bok 95 kr Pris

Bokons kunder har även köpt

Författare Cecilia Bjursell (författare), Ingegerd Bergeling (författare), Karin Bengtsson Sandberg (författare), Svante Hultman (författare), Sven Ebbesson (författare)
Förlag Nomen förlag
Utgiven 26 Augusti 2014
Genrer Samhälle Och Politik, Fackböcker
Språk Swedish
Format pdf
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789174657418
Det talas mycket om att höja pensionsåldern och att vi måste jobba längre upp i åldrarna. Anledningen är att samhället inte kommer att klara kostnaderna för den ökande andelen äldre i befolkningen. I den här rapporten presenteras en studie av vad pensionärerna själva har för åsikter om lärande och arbete senare i livet. En viktig slutsats i rapporten är att både arbete och lärande har stor betydelse men att begreppet arbete kan vara för snävt för att förstå aktiviteter som ger mening och skapar välmående. Dessutom måste möjligheten till kompetensutveckling under hela livet integreras i frågan om ett förlängt arbetsliv. Individens möjlighet att styra över sin egen tid framkom som en nödvändig komponent för att kunna delta aktivt i största möjliga utsträckning. Frivilligheten är en viktig komponent för att möjliggöra en anpassning till individens unika förutsättningar, behov och drivkrafter. Denna rapport är ett resultat från "Seniordoktoranderna", en forskningscirkel som har haft äldres lärande och arbete som fokus. Bakom forskningscirkeln står nätverket ActivAge och Encell – Nationellt centrum för livslångt lärande vid Högskolan i Jönköping.