En fransk curry - 100 steg från Bombay till Par
Lägg till önskelistan
Richard C. Morais (författare)

En fransk curry - 100 steg från Bombay till Paris e-bok

Pris 65 kr
(0)
Boken bakom Lasse Hallströms biosuccé! En fransk curry är en hänförande fantasifull berättelse om en ung kock vars ovanliga förmågor leder honom från Bombays slum till Paris avenyer. Kärleken till god mat får den stora familjen Haji att trotsa fattigdomen och starta restaurang i Bombays finare kvarter. Men alla ser inte välvilligt på deras klassresa och snart tvingar en tragedi dem att fly landet. När de senare, i en fransk alpby, råkar öppna sin enkla indiska servering mittemot en prisad ...
E-Bok 65 kr Pris

Bokons kunder har även köpt

Författare Ylva Stålmarck (översättare), Emma Graves (annat), Richard C. Morais (författare)
Utgiven 5 Augusti 2014
Genrer Romaner, Skönlitteratur
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789175470894
Boken bakom Lasse Hallströms biosuccé! En fransk curry är en hänförande fantasifull berättelse om en ung kock vars ovanliga förmågor leder honom från Bombays slum till Paris avenyer. Kärleken till god mat får den stora familjen Haji att trotsa fattigdomen och starta restaurang i Bombays finare kvarter. Men alla ser inte välvilligt på deras klassresa och snart tvingar en tragedi dem att fly landet. När de senare, i en fransk alpby, råkar öppna sin enkla indiska servering mittemot en prisad lyxrestaurang står katastrofen åter för dörren. Den unge Hassan Haji är en virtous i köket, men stjärnkocken Madame Mallory skyr inga medel för att driva bort familjen, något som dock visar sig bli Hassans biljett till Paris och hans chans att öppna en egen gourmetrestaurang. En fransk curry är en tidlös berättelse om ödets oundviklighet, kärleken till god mat och hur nära det kan vara mellan fiende och vän. Med ett mustigt, vackert språk skildrar Richard Morais skillnaderna mellan kulturer och livsvillkor genom olikheterna mellan det indiska och det franska köket. Som en av USA:s mest erfarna utlandskorrespondenter är han känd för sina levande beskrivningar. "En charmig roman, som att Slumdog Millionaire möter Råttatouille." The New York Times "En så välskriven bok att den blir till en gastronomisk upplevelse."Washington Post "Författaren lyckas förvandla den gastronomiska läsupplevelsen till enengagerande gestaltning av kulturkrockar, vänskap och hårt arbete." Bibliotekstjänst "En mycket charmig bok som man gärna sträckläser." Östgöta Corren "Bästsäljande roman om den unge kocken Hassan Haji!" Vi läser