Dumhet (e-bok) av Eirikur Örn Norddahl
Lägg till önskelistan
Eirikur Örn Norddahl (författare)

Dumhet e-bok

65 kr
(0)
Vad händer om världen vi lever i plötsligt försvinner i ett ögonblick av ouppmärksamhet? Eiríkur Örn Norddahls  Dumhet är en roman om framtiden och dystopins banalitet, om att se allt och bli sedd överallt, om behovet att synas och vår okontrollerbara nyfikenhet. Om litteraturen och konstens meningslöshet och betydelse samt fåfänga, kärlek och svek.  I en odefinierbar framtid i Ísafjördur, på Islands nordvästra hörn, lever de två författarna Akí och Leníta Talbot, separerade men ännu inte sk...
65 kr
Författare Thomas Andersson (annat), John Swedenmark (översättare), Eirikur Örn Norddahl (författare), Jóhann Lúðvík Torfason (annat)
Förlag Rámus förlag
Utgiven 25 augusti 2017
Genrer Romaner, Skönlitteratur
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789186703769
Vad händer om världen vi lever i plötsligt försvinner i ett ögonblick av ouppmärksamhet? Eiríkur Örn Norddahls  Dumhet är en roman om framtiden och dystopins banalitet, om att se allt och bli sedd överallt, om behovet att synas och vår okontrollerbara nyfikenhet. Om litteraturen och konstens meningslöshet och betydelse samt fåfänga, kärlek och svek.  I en odefinierbar framtid i Ísafjördur, på Islands nordvästra hörn, lever de två författarna Akí och Leníta Talbot, separerade men ännu inte skilda, som, i ett samhälle där man ständigt är övervakad och alltid kan se allt man önskar, har fallit för att med sex och svartsjuka plåga varandra.  Med sin rasande språkekvilibrism berättar Nor dahl klart och koncist en historia försatt i en bister värld där vi inte vem som har tagit över kontrollen. En framtid som liknar vår samtid där människor ständigt söker efter mening och där sociala medier skapar självupptagna personligheter. Med ironi och humor tecknar Norddahl en mörk bild av den västerländska kulturen där vi kan fråga oss hur många kattbilder en islänning egentligen måste lägga ut på Facebook för att glömma flyktingbåtarna på Medelhavet.