Dorian Grays porträtt (e-bok) av Oscarl Wilde,
Lägg till önskelistan
Oscarl Wilde (författare), Oscar Wilde (författare)

Dorian Grays porträtt e-bok

45 kr
(1)
»Hur är det med konsten då?«? »Den är en sjukdom.« »Kärleken?«? »En illusion.«? »Religionen?«? »Den moderna ersättningen för tro.« Oscar Wildes "Dorian Grays porträtt" är en klassiker i ordets rätta bemärkelse. Romanen publicerades första gången 1890 i novellform i tidskriften ”Lippincott's”. När den senare gavs ut som bok var både recensionerna och försäljningssiffrorna usla. Först många år efter Wildes död har detta mästerverk lyfts fram som en av de bästa romanerna som någonsin har skrivi...
E-Bok 45 kr
Författare Olle Backman (översättare), Kerstin Backman (översättare), Oscarl Wilde (författare), Oscar Wilde (författare), Olle Grundin (annat)
Förlag Volante
Utgiven 12 November 2014
Genrer Romaner, Skönlitteratur
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789187419188
»Hur är det med konsten då?«? »Den är en sjukdom.« »Kärleken?«? »En illusion.«? »Religionen?«? »Den moderna ersättningen för tro.« Oscar Wildes "Dorian Grays porträtt" är en klassiker i ordets rätta bemärkelse. Romanen publicerades första gången 1890 i novellform i tidskriften ”Lippincott's”. När den senare gavs ut som bok var både recensionerna och försäljningssiffrorna usla. Först många år efter Wildes död har detta mästerverk lyfts fram som en av de bästa romanerna som någonsin har skrivits. "Dorian Grays porträtt" är ett fascinerande prov på Oscar Wildes säkra språkkänsla och bländande konversationskonst. Romanen är både en slipad essäistisk text med aforismer, tänkespråk och ändlösa samtal om konsten, den moderna tiden och skönheten. Samtidigt är det en svindlande berättelse om människans yttersta känslor: kärlek, vänskap och ondska. Oscar Wilde var förutom författare också dramatiker och samhällssatiriker. Han föddes 1854 i Dublin och dog år 1900 på Hôtel d’Alsace i Paris.