Dokumentet (e-bok) av Annette Kullenberg, Karin
Lägg till önskelistan
Annette Kullenberg (författare), Karin Alfredsson (författare), Inger Ramqvist (författare)

Dokumentet e-bok

149 kr
(0)
Dokumentet slog ned som en bomb på Aftonbladets redaktion. Den 8 maj 1978 lades ett kopierat häfte på varje skrivbord och i varje postfack på tidningen. En grupp tjejer hade bestämt sig för att dokumentera sina personliga erfarenheter av supande och tafsande män på arbetsplatsen. De hade träffats i olika grupper och diskuterat, skrivit texter och intervjuat varandra. Så samlade de ihop pengar för att kunn­a trycka upp 400 exemplar och dela ut till alla kollegor. Dokumentet var början till en...
149 kr
Författare Annette Kullenberg (författare), Karin Alfredsson (författare), Inger Ramqvist (författare), Sara R Acedo (annat)
Förlag Norstedts
Utgiven 27 September 2018
Genrer Samhälle Och Politik, Fackböcker
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789113092911
Dokumentet slog ned som en bomb på Aftonbladets redaktion. Den 8 maj 1978 lades ett kopierat häfte på varje skrivbord och i varje postfack på tidningen. En grupp tjejer hade bestämt sig för att dokumentera sina personliga erfarenheter av supande och tafsande män på arbetsplatsen. De hade träffats i olika grupper och diskuterat, skrivit texter och intervjuat varandra. Så samlade de ihop pengar för att kunn­a trycka upp 400 exemplar och dela ut till alla kollegor. Dokumentet var början till en dialog med männen på jobbet, men det ledde också till en förändring av journalistiken och skapade möjligheter för kvinnor att göra karriär. Nu ges Dokumentet ut 40 år efter att det först publicerades.