Den postpolitiska staden (e-bok) av Johan Linde
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Läs smakprov
  • Visa inbäddningskod
Johan Lindell (författare), Guy Baeten (författare), Magnus Dahlstedt (författare), Julia Fredriksson (författare), Carina Listerborn (författare), Jonathan Metzger (författare)

Den postpolitiska staden e-bok

115 kr
(0)
Den postpolitiska staden är ett bidrag till kartläggningen av nutida urbaniseringsprocesser som sätter idéen om ekonomisk tillväxt i främsta rummet och (om)skapar staden som en tillväxtens och ackumulationens maskin. Borta är tiden då staden utgjorde det gemensammas rum och angelägenhet, i en sådan utsträckning att det inte längre går att relatera bak till den politiska idén om polis. In träder den nya staden, postpolis, en organisationsprincip helt baserad på en idé om ekonomisk tillväxt för...
E-Bok 115 kr
Författare Mekonnen Tesfahuney (redaktör), Johan Lindell (författare), Richard Ek (redaktör), Guy Baeten (författare), Magnus Dahlstedt (författare), Julia Fredriksson (författare), Carina Listerborn (författare), Jonathan Metzger (författare)
Förlag Recito Förlag
Utgiven 31 Augusti 2016
Genrer Filosofi Och Religion, Fackböcker
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789175179605
Den postpolitiska staden är ett bidrag till kartläggningen av nutida urbaniseringsprocesser som sätter idéen om ekonomisk tillväxt i främsta rummet och (om)skapar staden som en tillväxtens och ackumulationens maskin. Borta är tiden då staden utgjorde det gemensammas rum och angelägenhet, i en sådan utsträckning att det inte längre går att relatera bak till den politiska idén om polis. In träder den nya staden, postpolis, en organisationsprincip helt baserad på en idé om ekonomisk tillväxt för tillväxtens egen skull, där politiken är underordnad ekonomiska imperativ, med tilltagande klassmässiga, rumsliga och etniska klyftor som följd. I den postpolitiska staden villkoras rätten till staden med omfattande övervakning och kontroll. Den postpolitiska staden formas och ordnas med säkerhetslogiker och det militära som förebild.  Boken är den första som på svenska introducerar den politiska filosofin om postpolitik och postdemokrati, och är speciellt avsedd att utgöra diskussionsunderlag på alla universitetsprogram som berör dagens urbana geografiska, sociala, politiska och ekonomiska nuläge.