De drömmande städerna (e-bok) av KG Johansson
Lägg till önskelistan
KG Johansson (författare)

De drömmande städerna e-bok

105 kr
(0)
'De drömmande städerna' består av två delar varav den ena är novellsamlingen 'Donatello' och den andra romanen 'London'. I novellsamlingen hittas bland annat 'Den gamle vid elden', om den gamle, fårade mannen som inte längre vet om han är den som berättar eller lyssnar. Romanen 'London' handlar bland annat om Fischer, född 2033, barnbarn till folk födda ur den första datorgenerationen. De två olika delarna står i snäv kontrast och bildar en utmanande helhet. KG Johansson är en prisbelönt...
105 kr
Författare KG Johansson (författare)
Förlag Saga Egmont
Utgiven 6 Januari 2021
Längd 285 sidor
Genrer Noveller, Skönlitteratur
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9788726741353
'De drömmande städerna' består av två delar varav den ena är novellsamlingen 'Donatello' och den andra romanen 'London'. I novellsamlingen hittas bland annat 'Den gamle vid elden', om den gamle, fårade mannen som inte längre vet om han är den som berättar eller lyssnar. Romanen 'London' handlar bland annat om Fischer, född 2033, barnbarn till folk födda ur den första datorgenerationen. De två olika delarna står i snäv kontrast och bildar en utmanande helhet. KG Johansson är en prisbelönt svensk författare. Han är flerfaldig vinnare av Spektakulärt pris för årets bästa science fiction roman. Förutom att skriva främst för målgruppen unga vuxna har han en doktorsexamen vid musikhögskolan i Piteå.
Betingelser for brukergenerert innhold Skriv din egen recension

5 stjärnor

Överraskande bra! Det överlägset bästa jag läst av KG Johansson. Uppdelad i två olika delar; den första en samling kortare historier som utspelar sig i en värld (eller kanske olika) lik vår egen, men ändå avlägsen och drömsk/mystisk/antik; den andra en längre historia om ett mer verklighetsnära undergångs-scenario med tunga filosofiska, existentiella teman, och med vissa inslag av science fiction. Den andre delen fyller mellan raderna i en hel del frågetecken kring den första. Fritt att tolka lite som man vill. Väldigt tillfredställande hursomhelst.