
Lägg till önskelistan
Curry : Guide till världens godaste e-bok
Pris
159 kr
Vad är egentligen hemligheten bakom en vällagad massaman? Svar: Du kokar ner kokosmjölken tills den spricker! Och hur får du till en harmonisk balans i en rätt med tolv olika kryddor? Jo, genom att tillsätta dem i rätt ordning.
Curry innehåller ett 50-tal recept på allt från lättlagade och bekanta klassiker som chicken tikka masala och dal till exotiska festmåltider som rendang och lankesisk krabbcurry. I curryrecept från främst Indien, Sri Lanka, Indonesien, Thailand och Japan följer vi män...
E-Bok
159 kr
Pris
Förlag
Natur & Kultur
Utgiven
20 December 2024
Genrer
Mat & Dryck, Hälsa, Livsstil, Fritid
Språk
Swedish
Format
epub
Kopieringsskydd
Vattenmärkt
ISBN
9789127185012
Vad är egentligen hemligheten bakom en vällagad massaman? Svar: Du kokar ner kokosmjölken tills den spricker! Och hur får du till en harmonisk balans i en rätt med tolv olika kryddor? Jo, genom att tillsätta dem i rätt ordning.
Curry innehåller ett 50-tal recept på allt från lättlagade och bekanta klassiker som chicken tikka masala och dal till exotiska festmåltider som rendang och lankesisk krabbcurry. I curryrecept från främst Indien, Sri Lanka, Indonesien, Thailand och Japan följer vi mänsklighetens uråldriga fascination för kryddorna och smakerna som format världen genom handelsvägar, krig och politik.
Du får grundläggande och detaljerad kunskap om råvarorna och teknikerna som används för att laga supergoda curryrätter. Följ med på en upptäcktsfärd som steg för steg, en råvara i taget, guidar dig genom några av världens mest anrika matkulturer och deras förföriskt intensiva smaker, färger och dofter.
Jimmy Guo arbetar som kock och matkreatör och har tidigare gett ut boken Mitt kinesiska skafferi – en guide med recept. Med nördig nyfikenhet och passion för matkulturers ursprung strävar han som författare efter att avmystifiera och göra det komplicerade enkelt att förstå. Utan att skippa de betydelsefulla nyanser och detaljer som gör all skillnad i resultatet.