Chiligaraget : Från frö till hotsauce (e-bok) a
Lägg till önskelistan
Mark Wilcox (författare)

Chiligaraget : Från frö till hotsauce e-bok

Pris 159 kr
(0)
»Kort tid efter att jag börjat odla egen chili insåg jag att jag var fast i ett högst angenämt beroende. Att ta egna frön, plantera och sköta om, skörda och sedan förädla frukten till olika såser och inläggningar är otroligt givande.« I Chiligaraget visar Mark Wilcox hur du här i Norden kan odla massor av olika sorters chili – hela vägen från snällt fruktiga till galet superheta. Chili går att odla i köksfönstret, på balkongen eller i växthuset, och i boken ges svar på alla frågor som kan dy...
E-Bok 159 kr Pris

Bokons kunder har även köpt

Författare Mark Wilcox (författare)
Förlag Natur & Kultur
Utgiven 14 Mars 2018
Genrer Hem & Trädgård, Hälsa, Livsstil, Fritid
Språk Swedish
Format pdf
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789127155435
»Kort tid efter att jag börjat odla egen chili insåg jag att jag var fast i ett högst angenämt beroende. Att ta egna frön, plantera och sköta om, skörda och sedan förädla frukten till olika såser och inläggningar är otroligt givande.« I Chiligaraget visar Mark Wilcox hur du här i Norden kan odla massor av olika sorters chili – hela vägen från snällt fruktiga till galet superheta. Chili går att odla i köksfönstret, på balkongen eller i växthuset, och i boken ges svar på alla frågor som kan dyka upp hos nybörjaren och den som vill odla chili för husbehov: Vilka sorter ska man satsa på, hur sköter man dem bäst, hur tar man frön från egna plantor och hur övervintrar man dem? Med hjälp av beprövade konserveringstekniker tas skörden om hand; torkning, rökning, syrning och inläggning skapar lång hållbarhet och ger fantastiska smaker. Ett 20-tal verkligt användbara sorter som jalapeño, facingheaven, aji amarillo och hungarian hot wax presenteras närmare med allt från specifka odlingstips och knep till de recept där de passar bäst. Mark Wilcox började under sin uppväxt på den kanadensiska landsbygden intressera sig för odling och matlagning. Den första chilifrukt han smakade gjorde minst sagt starkt intryck och Mark driver sedan ett par år Chiligaraget, en chiliodling med butik, i skånska Bräcke.