
Lägg till önskelistan
Chili + umami e-bok
Pris
155 kr
Chili + umami är smaken av spänning och tröst. Det är en bergochdalbanefärd – och en trygg hand att hålla i de brantaste backarna. Kombinationen är så kraftfull att den får nya neurokemiska kopplingar att bildas i hjärnan och nästan all annan mat att blekna i jämförelse. Kanske är det därför varenda chiliätande kultur har sina versioner. Från thailändsk pad kra pao och portugisisk piripiri via italiensk-amerikansk spicy rigatoni vodka till koreansk buldakkyckling.
IChili + umamilär du dig at...
E-Bok
155 kr
Pris
Förlag
Natur & Kultur
Utgiven
26 September 2025
Genrer
Mat & Dryck, Hälsa, Livsstil, Fritid
Språk
Swedish
Format
epub
Kopieringsskydd
Vattenmärkt
ISBN
9789127191822
Chili + umami är smaken av spänning och tröst. Det är en bergochdalbanefärd – och en trygg hand att hålla i de brantaste backarna. Kombinationen är så kraftfull att den får nya neurokemiska kopplingar att bildas i hjärnan och nästan all annan mat att blekna i jämförelse. Kanske är det därför varenda chiliätande kultur har sina versioner. Från thailändsk pad kra pao och portugisisk piripiri via italiensk-amerikansk spicy rigatoni vodka till koreansk buldakkyckling.
IChili + umamilär du dig att laga både klassiker och fusionrätter. Och hur du gör de magiska kondiment som blixtsnabbt förvandlar tråkig vardagsmat till något beroendeframkallande.
Jonas Cramby är journalist och författare till böcker som Texmex från grunden, Mackor, ¡Taco loco! och Kinamat varje dag. Det här är hans tionde kokbok och den som bäst speglar hur han själv lagar mat hemma.