Lägg till önskelistan
Bombmannen (Nordisk kriminalkrönika 80-talet) e-bok
Pris
39 kr
Den 16 juli 1982 hörs en kraftig explosion i ett grannskap i Orminge. Det är morgon, och i chefsåklagaren Sigurd Denckers hus ligger hans dotter fortfarande och sover. Explosionen, som skett i närheten av huset, gör att eld snabbt sprider sig in i byggnaden. Dottern vaknar och börjar febrilt leta efter sin fästman Roger, som inte går att hitta. Grannarna börjar hjälpa till, och till slut återfinns den unga mannen precis utanför tomtgränsen. Hans kropp är svårt sargad, bitvis förkolnad, och ha...
E-Bok
39 kr
Pris
Ljudbok
45 kr
Pris
Förlag
Saga Egmont
Utgiven
8 April 2019
Längd
12 sidor
Genrer
Biografier, Biografier & Memoarer, Deckare
Språk
Swedish
Format
epub
Kopieringsskydd
Vattenmärkt
ISBN
9788726038064
Den 16 juli 1982 hörs en kraftig explosion i ett grannskap i Orminge. Det är morgon, och i chefsåklagaren Sigurd Denckers hus ligger hans dotter fortfarande och sover. Explosionen, som skett i närheten av huset, gör att eld snabbt sprider sig in i byggnaden. Dottern vaknar och börjar febrilt leta efter sin fästman Roger, som inte går att hitta. Grannarna börjar hjälpa till, och till slut återfinns den unga mannen precis utanför tomtgränsen. Hans kropp är svårt sargad, bitvis förkolnad, och han har små metalldelar och spik i och under huden. Explosionen hade slungat honom 25 meter från bomben, och dödat honom omedelbart.
Polisen antar att Roger på något sätt måste ha råkat skapa något explosivt, och att spiken kom från trätrallen intill som också hade förstörts. Flera månader går, och utredningen ger inga nya ledtrådar, snart riktas allmänhetens blickar åt andra håll. Tills februari 1983, när nästa bomb sprängs, och ögonblickligen dödar en kvinna. Polisen inser direkt att attentaten är länkade, och panik sprids bland allmänheten. Bombmannen kan slå till var som helst, och när som helst, och för de som kommer i explosionens väg finns det inget hopp om överlevnad.
Nordisk Kriminalkrönika är ett historiskt verk. Berättelserna och samlingarna är uttryck för den samtid som de skrevs i, och kan i enstaka fall ha föråldrat eller kontroversiellt innehåll. Eventuellt stötande material är inte uttryck för förlagets hållning.
I Nordisk kriminalkrönika berättar poliser själva om sina mest uppmärksammade, omskakande, och svåra fall.