Bör vi bränna Sade? (e-bok) av Simone de Beauvo
Lägg till önskelistan
Simone de Beauvoir (författare)

Bör vi bränna Sade? (Modernista klassiker) e-bok

Pris 49 kr
(0)
Enligt Simone de Beauvoir är Marquis de Sades förtjänst att han framvisar de despotiska hemligheterna i den patriarkala politiska maskinen. Samtidigt visar Beauvoir hur Sade, med sina gestaltningar av tyrannen som tar sig friheter med sitt offer, misstar begreppet frihet för makt. Denna essä brukar sägas fullbordar den fenomenologiska vändningen till kroppen (och sexualiteten) i Beauvoirs existentialistiska filosofi, ursprungligen skriven [1951 resp. 1952] som ett svar på förfrågan om att skr...
E-Bok 49 kr Pris

Bokons kunder har även köpt

Författare Lars Sundh (annat), Anna Petronella Fredlund (översättare), Simone de Beauvoir (författare), Pietro Maglio (redaktör), Anna-Karin Selberg (redaktör)
Förlag Modernista
Utgiven 31 Oktober 2014
Genrer Essäer, Skönlitteratur
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789176450987
Enligt Simone de Beauvoir är Marquis de Sades förtjänst att han framvisar de despotiska hemligheterna i den patriarkala politiska maskinen. Samtidigt visar Beauvoir hur Sade, med sina gestaltningar av tyrannen som tar sig friheter med sitt offer, misstar begreppet frihet för makt. Denna essä brukar sägas fullbordar den fenomenologiska vändningen till kroppen (och sexualiteten) i Beauvoirs existentialistiska filosofi, ursprungligen skriven [1951 resp. 1952] som ett svar på förfrågan om att skriva förord till Sades Justine. Simone de Beauvoir [1908–1986] var en fransk filosof, feminist, samhällsteoretiker, politisk aktivist, essäist och roman- och memoarförfattare. Ett av de allra viktigaste namnen i den existentialistiska rörelsen. Beauvoirs mest inflytelserika verk är den feministiska essän Det andra könet [Le Deuxième Sexe, 1949], som i dag räknas till 1900-talets viktigaste filosofiska verk.