Balkan: mat, människor och minnen (e-bok) av Jo
Lägg till önskelistan
Jovan Radomir (författare)

Balkan: mat, människor och minnen e-bok

Pris 95 kr
(0)
Följ med mig på en resa till Balkan. Det blir en resa i minnen från morföräldrarnas gård i Jugoslavien på 70-talet med böljande majsfält. Här har vi alltid satt oss till bords och låtit gemenskap, hemlagade rätter och lokala drycker förenas i en välsmakande måltid. Det här är inte en traditionell kokbok, snarare en kärleksförklaring till mina rötter. Med den här boken vill jag väcka din nyfikenhet att lära dig mer om våra mat- och dryckestraditioner, vår nobelpristagare, hur vi fikar och att ...
E-Bok 95 kr Pris

Bokons kunder har även köpt

Författare Jovan Radomir (författare), Jovan Radomir (annat), Bojan Stanic (annat), Hugo Thambert (annat)
Förlag Votum Förlag
Utgiven 13 Maj 2020
Genrer Biografier, Hem & Trädgård, Mat & Dryck, Resor & Geografi, Biografier & Memoarer, Hälsa, Livsstil, Fritid
Språk Swedish
Format pdf
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789189019201
Följ med mig på en resa till Balkan. Det blir en resa i minnen från morföräldrarnas gård i Jugoslavien på 70-talet med böljande majsfält. Här har vi alltid satt oss till bords och låtit gemenskap, hemlagade rätter och lokala drycker förenas i en välsmakande måltid. Det här är inte en traditionell kokbok, snarare en kärleksförklaring till mina rötter. Med den här boken vill jag väcka din nyfikenhet att lära dig mer om våra mat- och dryckestraditioner, vår nobelpristagare, hur vi fikar och att vi älskar att grilla – mer än något annat. Lär dig mer om ajvar, pita, knedle, kvitten, rakija, tryffel, det lokala vinet och livet på landet. Låt dig inspireras av de rätter vi juggar alltid pratar om. För visst känner du också en jugge!? I sin första bok, Mitt Balkan, tog tv-profilen Jovan Radomir ett kliv in i böckernas värld. Här fortsätter Jovan sin resa och delar med sig av sin barndoms recept, minnen och historier, allt med en klart lysande kärlek till en region som många har missat, eller gärna återvänder till.