Att skriva börjar här (e-bok) av Maria Küchen
Lägg till önskelistan
Maria Küchen (författare)

Att skriva börjar här e-bok

35 kr
(0)
Handboken Att skriva börjar här av Maria Küchen (fd Gummesson) innehåller konkreta praktiska tips som verkligen utvecklar skrivandet, experternas introduktioner till skrivandets världar och samtal med professionellt verksamma skrivande människor. Här delar författare, förläggare, journalister, litteraturkritiker, tidskriftsredaktörer, lärare på skrivarkurser och copywriters generöst med sig av sina kunskaper och tankar. För den explosionsartat växande grupp svenskar som själva vill utveckl...
35 kr
Undertext Version 2.0
Författare Maria Küchen (författare)
Förlag Ordfront
Utgiven 25 Mars 2013
Längd 356 sidor
Genrer Skönlitteratur
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789174413878
Handboken Att skriva börjar här av Maria Küchen (fd Gummesson) innehåller konkreta praktiska tips som verkligen utvecklar skrivandet, experternas introduktioner till skrivandets världar och samtal med professionellt verksamma skrivande människor. Här delar författare, förläggare, journalister, litteraturkritiker, tidskriftsredaktörer, lärare på skrivarkurser och copywriters generöst med sig av sina kunskaper och tankar. För den explosionsartat växande grupp svenskar som själva vill utveckla sitt skrivande är Att skriva börjar här oumbärlig. Ingen annanstans levereras en så rik, tät och heltäckande bild av skrivandets villkor idag, praktiskt och generellt. Men detta är mer än en handbok; den är intressant för alla läsande.
  • Vem vill inte veta vilka låtar John Ajvide Lindqvist peppar sig med inför en arbetsdag?
  • Eller exakt varför Jan Arnald skapade Arne Dahl och A-gruppen?
  • Eller hur mycket research som kan krävas för nio ynka sidor i en roman av Carl-Johan Vallgren?
  • Eller läsa tankar och tips från de allra hetaste nya aktörerna på den litterära, dramatiska och journalistiska scenen som Martina Lowden, Katrine Kielos, Jens Assur, Sara Stridsberg, Pietro Maglio och Pernilla Ahlsén?
Boken kom ut första gången 1997. Den fick strålande kritik och blev mycket uppskattad bland annat på skrivarkurser och i skolor. Eftersom den fortfarande efterfrågas kommer nu en kraftigt uppdaterad ny utgåva. Maria Küchen, född 1961, är kritikerrosad poet och prosaist samt kulturjournalist, redaktör och litteraturkritiker i bland annat Expressen och Amelia. I mars 2009 kom Gamarna ut (i pocket mars 2010). Det är Maria Küchens fjärde deckare. Tidigare har hon utkommit på Ordfront med Lycklig hora (2000) och Att skriva börjar här (2007, första gången utgiven 1997). Hon har även skrivit en av texterna i Lyckliga slut.