Att inte vilja se (e-bok) av Jan Guillou
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Läs smakprov
  • Visa inbäddningskod
Jan Guillou (författare)

Att inte vilja se (Det stora århundradet #4) e-bok

Pris 69 kr
Utanför Sveriges gränser dånar den världsbrand som med tiden kommer att kallas andra världskriget. För Lauritz, den äldste av bröderna Lauritzen, blir det allt svårare att undvika att ta ställning. Familjens största ekonomiska tillgångar finns i Tyskland, liksom Lauritz svärföräldrar. Men Tyskland har ockuperat brödernas hemland Norge. Lauritz äldste son Harald är SS-officer stationerad i Oslo, äldsta dottern Johanne arbetar inom norska motståndsrörelsen, andra sonen är officer i svenska flo...
E-Bok 69 kr Pris Ljudbok 91 kr Pris

Bokons kunder har även köpt

Författare Jan Guillou (författare)
Förlag Piratförlaget
Utgiven 28 Augusti 2014
Genrer Romaner, Skönlitteratur
Del i serie 4
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789164242372
Utanför Sveriges gränser dånar den världsbrand som med tiden kommer att kallas andra världskriget. För Lauritz, den äldste av bröderna Lauritzen, blir det allt svårare att undvika att ta ställning. Familjens största ekonomiska tillgångar finns i Tyskland, liksom Lauritz svärföräldrar. Men Tyskland har ockuperat brödernas hemland Norge. Lauritz äldste son Harald är SS-officer stationerad i Oslo, äldsta dottern Johanne arbetar inom norska motståndsrörelsen, andra sonen är officer i svenska flottan och yngsta dottern förefaller vara spion. Lauritz hoppas på en tysk seger men finner snart att hans bröder Oscar och Sverre inte delar hans uppfattning. Och frun Ingeborg betraktar inte längre Tyskland som sitt hemland. Kriget är inte bara på väg att slita sönder Europa utan också deras familj, och varje gång det ser ut att ljusna blir det bara värre. Inte ens i det idylliska Saltsjöbaden kan man skydda sig mot mörkret. Till slut handlar det bara om att överleva – fysiskt och moraliskt. Jan Guillous romansvit Det stora århundradet är en berättelse om 1900-talet – mänsklighetens största, grymmaste och blodigaste århundrade. Tidigare har BrobyggarnaDandy och Mellan rött och svart utkommit.
Betingelser for brukergenerert innhold Skriv din egen recension

Hade väntat mig mer

Från en författare av Guillou's kaliber hade jag väntat mig mer. Detta var den bok i serien som gav mig minst. Alltför mycket fokus på den ena brodern och väldigt lite historia om de andra två. Brodern Lauritz som man får följa går dessutom alltför mycket i monolog med sig själv och historien kommer aldrig riktigt igång.