Asado (e-bok) av Florencia Abella
Lägg till önskelistan
Florencia Abella (författare)

Asado e-bok

Pris 159 kr
(0)
”Årets grillbibel” Svenska Dagbladet ”Sommarens grillbok” Filter I Argentina är asado inte bara en form av grillning. Det är en nationalrätt, en ritual och en livsstil. Och kanske framför allt ett tillfälle att samlas med familj och vänner och umgås en hel dag runt elden. Asado går att göra med nästan vilken utrustning som helst, från två stenar och ett galler i en park till en regelrätt höj- och sänkbar sydamerikansk grill, en parilla, på ens bakgård. Eftersom du bränner ner ved till glöd...
E-Bok 159 kr Pris

Bokons kunder har även köpt

Författare Florencia Abella (författare), Emma Johansson (annat)
Förlag Natur & Kultur
Utgiven 20 December 2024
Genrer Mat & Dryck, Hälsa, Livsstil, Fritid
Språk Swedish
Format pdf
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789127178731
”Årets grillbibel” Svenska Dagbladet ”Sommarens grillbok” Filter I Argentina är asado inte bara en form av grillning. Det är en nationalrätt, en ritual och en livsstil. Och kanske framför allt ett tillfälle att samlas med familj och vänner och umgås en hel dag runt elden. Asado går att göra med nästan vilken utrustning som helst, från två stenar och ett galler i en park till en regelrätt höj- och sänkbar sydamerikansk grill, en parilla, på ens bakgård. Eftersom du bränner ner ved till glödande kol, följer måltiden alltid den öppna eldens rytm. Medan elden tänds dämpas det värsta suget med una picada, lite plockmat. Det kan vara ost och charkisar, escabeche, inlagda grönsaker och ett par empanadas. När brasan är igång börjar du tillaga det som går allra snabbast och behöver högst värme: chorizo, blodkorv, kalvbräss och grönsaker. När flammorna lagt sig och glöden är som hetast är det dags för berömda köttbitar som tira de asado, revben, eller vacío, flankstek, medan den falnande glöden passar bäst för råvaror som behöver tillagas lite längre och på låg värme. Som kyckling eller helgrillat lamm. Det grillade äts med chimichurri, sallad, bröd och olika smårätter, som även de är tillagade över den öppna elden. Man dricker öl och rödvin och slutar inte förrän den sista glöden slocknat.