Anaïs Nins förlorade värld : Paris i ord och bi
Lägg till önskelistan
Britt Arenander (författare)

Anaïs Nins förlorade värld : Paris i ord och bild åren 1924-1939 e-bok

65 kr
(0)
”Vi ser inte saker som de är, vi ser dem som vi är.” – Anaïs NinFå personer är så mytomspunna som Anaïs Nin. Anaïs Nins förlorade värld skildrar de viktigaste åren i hennes liv – då hon fick uppleva Paris, då hon mötte Henry Miller och då hon började skriva på allvar. Det är en levande bild av hennes turbulenta bohemliv i 20- och 30-talets Paris. Bokens unika bildmaterial skildrar ett Paris som försvunnit, men som ändå lever vidare i byggnader, gatumiljöer och i människors minnen. Britt Arena...
65 kr
Författare Eva Lindeberg (annat), Britt Arenander (författare), Eva Lindeberg Design (annat), Eva Lindeberg Design (annat)
Utgiven 1 April 2015
Längd 143 sidor
Genrer Biografier, Biografier & Memoarer
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789137144719
”Vi ser inte saker som de är, vi ser dem som vi är.” – Anaïs NinFå personer är så mytomspunna som Anaïs Nin. Anaïs Nins förlorade värld skildrar de viktigaste åren i hennes liv – då hon fick uppleva Paris, då hon mötte Henry Miller och då hon började skriva på allvar. Det är en levande bild av hennes turbulenta bohemliv i 20- och 30-talets Paris. Bokens unika bildmaterial skildrar ett Paris som försvunnit, men som ändå lever vidare i byggnader, gatumiljöer och i människors minnen. Britt Arenander är en lysande berättare som i ord och bild lyckats återskapa en del av det Paris som Anaïs Nin levde i och älskade så högt. Anaïs Nin (1903-1977) är berömd för sina dagböcker som spänner över flera årtionden och sin skickliga hand med erotisk litteratur, något som bland annat har publicerats i Venusdeltat.