Lägg till önskelistan
Americana e-bok
Pris
159 kr
Har du drömt om Farmor Ankas perfekta äppelpaj-slajsar sen du var barn och följde du Sopranos mest på grund av Carmelas ziti-gratänger? Kollar du regelbundet om de bästa restaurangscenerna frånMad Menpå Youtube och har du någonsin googlat Dolly Partons bästa casserolerecept?
Då ärAmericanaantagligen boken för dig.
Americanahandlar nämligen inte nödvändigtvis om det verkliga USA, utan mer om vår gemensamma dröm om landet. Det är en bok för dig som ständigt går omkring med ett lågintensivt su...
E-Bok
159 kr
Pris
Förlag
Natur & Kultur
Utgiven
6 Oktober 2023
Längd
195 sidor
Genrer
Mat & Dryck, Hälsa, Livsstil, Fritid
Språk
Swedish
Format
epub
Kopieringsskydd
Vattenmärkt
ISBN
9789127184749
Har du drömt om Farmor Ankas perfekta äppelpaj-slajsar sen du var barn och följde du Sopranos mest på grund av Carmelas ziti-gratänger? Kollar du regelbundet om de bästa restaurangscenerna frånMad Menpå Youtube och har du någonsin googlat Dolly Partons bästa casserolerecept?
Då ärAmericanaantagligen boken för dig.
Americanahandlar nämligen inte nödvändigtvis om det verkliga USA, utan mer om vår gemensamma dröm om landet. Det är en bok för dig som ständigt går omkring med ett lågintensivt sug efter buffalo wings och inte skäms ett dugg för att du föredrar mac & cheese framför cacio e pepe.
I ett 70-tal recept lär du dig laga allt från riktiga Houston-fajitas till Louisianas mystiska, magiska gumbo. Du lär dig varför du alltid ska beställa din paj ”a la mode”, hur du får till både vågiga OCH helt raka, knapriga baconskivor samt varför frysen är det bästa hjälpmedlet för dig som gillar hemmacocktails som manhattan, dry martini och sazerac.
Du lär dig också allt om frukost-granolans mörka historia, att nachos är en maträtt och inte ett slags chips och varför varenda kokbok i kokböckernas historia har haft fel när de fotograferat amerikanska pannkakor på hög.
Jonas Cramby är frilansskribent, krönikör och krogskribent för Metro. År 2009 blev han utsedd till Årets krönikör av Sveriges Tidskrifter. Den mycket uppmärksammade kokboken Texmex från grunden gavs ut 2012 och den lika hyllade Texas BBQ 2013. Böckerna har översatts till sex språk.