After work : Farväl till arbetslinjen (e-bok) a
Lägg till önskelistan
Rasmus Fleischer (författare), Linn Spross (författare), Benny NIlsson (författare), Birger Schlaug (författare), Pierre Gilly (författare), Ann Ighe (författare), Ylva Lundkvist (författare), Annie Hellquist (författare), Miriam von Schantz (författare), Jon Weman (författare), Samira Ariadad (författare), Eva-Lotta Hultén (författare), Andreas Meijer (författare), Hannes Mannerheim (författare), David Graeber (författare), Robert Huselius (författare), Lasse Ekstrand (författare), Mathias Wåg (författare)

After work : Farväl till arbetslinjen e-bok

89 kr
(0)
Arbete är en institution. Partierna är överens om att jobben är den viktigaste politiska frågan. Samtidigt blir arbetstillfällena allt färre. De som har jobb arbetar för mycket, de som inte har det straffas och kontrolleras. Att hålla hjulen snurrande tär också på miljön. Men det finns alternativ till arbetslinjen. Författarna diskuterar idéer som arbetstidsförkortning, medborgarlön och lokala valutor. De beskriver hur synen på arbete har vuxit fram historiskt och teoretiserar begrepp som a...
E-Bok 89 kr
Författare Rasmus Fleischer (författare), Linn Spross (författare), Benny NIlsson (författare), Birger Schlaug (författare), Pierre Gilly (författare), Kristian Borg (redaktör), Ann Ighe (författare), Ylva Lundkvist (författare), Annie Hellquist (författare), Miriam von Schantz (författare), Jon Weman (författare), Samira Ariadad (författare), Eva-Lotta Hultén (författare), Andreas Meijer (författare), Hannes Mannerheim (författare), David Graeber (författare), Robert Huselius (författare), Lasse Ekstrand (författare), Mathias Wåg (författare)
Förlag Verbal förlag
Utgiven 15 April 2014
Genrer Samhälle Och Politik, Fackböcker
Språk Swedish
Format pdf
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789187777073
Arbete är en institution. Partierna är överens om att jobben är den viktigaste politiska frågan. Samtidigt blir arbetstillfällena allt färre. De som har jobb arbetar för mycket, de som inte har det straffas och kontrolleras. Att hålla hjulen snurrande tär också på miljön. Men det finns alternativ till arbetslinjen. Författarna diskuterar idéer som arbetstidsförkortning, medborgarlön och lokala valutor. De beskriver hur synen på arbete har vuxit fram historiskt och teoretiserar begrepp som arbete och fritid på ett nyfiket och kritiskt prövande sätt. Vill vi ha jobb till varje pris? Är fler jobb enda vägen till jämlikhet och ökat välbefinnande? Är alla jobb nödvändiga? Att kritisera lönearbetet är att rucka på det moderna samhällets grundval. Det väcker frågor om kapitalismen, men också om vår existens. Vilket värde har människan i ekonomin och hur ser människans villkor efter arbetet ut? Den första svenska antologin om arbetskritik spänner över fält som idéhistoria, ekonomi, sociologi, politisk filosofi och filmvetenskap. Författarna är akademiker, aktivister och journalister som delar insikten att arbetslinjen har nått vägs ände. Boken är en lättillgänglig introduktion till arbetskritik i dag och en plattform för vidare debatt. Redaktören Kristian Borg är kulturjournalist på Fria Tidningen och driver Verbal förlag.