Älskade terrorist : 16 år med militanta islamis
Lägg till önskelistan
Jesper Huor (författare), Anna Sundberg (författare)

Älskade terrorist : 16 år med militanta islamister e-bok

59 kr
(3)
"När barnen somnat satte jag på vattnet i badrummet, så att de skulle tro att jag duschade om de vaknade. Sedan kontrollerade jag från fönstret när poliserna gjorde sin runda. Precis när de passerat min port gick jag med snabba steg nerför trappan och ut på Damaskus gator." Älskade terrorist är berättelsen om en ung kvinna från de välbärgade villakvarteren i Halmstad som går med i den internationella jihadrörelsen och stannar där i 16 år. Från slutna grupper i Sverige tar hon sig över Berlin...
E-Bok 59 kr Ljudbok 149 kr
Författare Jesper Huor (författare), Anna Sundberg (författare)
Förlag Norstedts
Utgiven 2 Mars 2016
Genrer Biografier, Biografier & Memoarer
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789113059334
"När barnen somnat satte jag på vattnet i badrummet, så att de skulle tro att jag duschade om de vaknade. Sedan kontrollerade jag från fönstret när poliserna gjorde sin runda. Precis när de passerat min port gick jag med snabba steg nerför trappan och ut på Damaskus gator." Älskade terrorist är berättelsen om en ung kvinna från de välbärgade villakvarteren i Halmstad som går med i den internationella jihadrörelsen och stannar där i 16 år. Från slutna grupper i Sverige tar hon sig över Berlin till mujahedins hemliga träningsläger vid gränsen till Tjetjenien. Vid sin sida har hon sin man, idag efterlyst som global terrorist. I Damaskus grips Anna och hennes tre barn av diktatorn Bashar al-Assads säkerhetstjänst och fängslas. Anna Sundbergs vittnesmål är unikt, också internationellt sett. Få män - och nästan inga kvinnor - har vågat eller kunnat berätta inifrån jihadismens vardag.
Betingelser for brukergenerert innhold Skriv din egen recension

Väldigt intressant och välskriven

Boken tar en med in i en fascinerande och skrämmande värld, och genom denna personliga berättelse finns många lärdomar. Om radikalisering, om människorna bakom den islamistiska terrorn, om livet i den internationella jihadismens kretsar.