1794 (e-bok) av Niklas Natt och Dag
Lägg till önskelistan
Niklas Natt och Dag (författare)

1794 (bellman noir #2) e-bok

Pris 59 kr
(8)
Uppföljaren till succéromanen ”1793”, som tagit Sverige och världen med storm. En mor sörjer sin dotter, dräpt på sin bröllopsnatt. När ingen annan vill utreda dödsfallet frågar hon den ende som återstår, en enarmad palt som sörjer sin döde vän. På Danvikens hospital, i utkanten av Stockholm, sitter en ung ädling och våndas över det vidriga brott han anklagas för. I den andra delen i Niklas Natt och Dags ”Bellman noir”-trilogi, får vi åter följa Mickel Cardell och Anna Stina Knapp och den myl...
E-Bok 59 kr Pris Ljudbok 69 kr Pris

Bokons kunder har även köpt

Författare Niklas Natt och Dag (författare), Niklas Lindblad (annat)
Utgiven 18 September 2019
Längd 507 sidor
Genrer Deckare
Serie bellman noir
Del i serie 2
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789137153711
Uppföljaren till succéromanen ”1793”, som tagit Sverige och världen med storm. En mor sörjer sin dotter, dräpt på sin bröllopsnatt. När ingen annan vill utreda dödsfallet frågar hon den ende som återstår, en enarmad palt som sörjer sin döde vän. På Danvikens hospital, i utkanten av Stockholm, sitter en ung ädling och våndas över det vidriga brott han anklagas för. I den andra delen i Niklas Natt och Dags ”Bellman noir”-trilogi, får vi åter följa Mickel Cardell och Anna Stina Knapp och den myllrande och ruttnande värld som är deras, där vad lite som återstår av den gustavianska ärans prakt är statt i sönderfall. Niklas Natt och Dag visar att han är långtifrån färdig med sin brutala och nakna skildring av det sena 1700-talets mörkaste vrår.
Betingelser for brukergenerert innhold Skriv din egen recension

1794

Natt och Dag skriver medrivende og suggerende godt. Språket virker autentisk, med en Bellmanaktig arkaisk? stil. ( et forbehold om at siden denne leser er norsk kan noen nyanser glippe). Historien er spennende å følge. MEN: Viktig - Hvorfor så mange sadistisk og blodige detaljer på mange sider? Detaljeringsnivået er svært ubehagelig lesning, hvorfor? Er det en konkurranse blant enkelte moderne forfattere om å tvære ut ofrenes lidelse så lenge som mulig? Om å detaljbeskrive mest mulig grusomme torturmetoder? Det fører til at jeg likevel kanskje ikke vil lese siste og neste bok i serien.