Framtidens matförsörjning: Om kunskap, genetik och växtförädling (antologi) (e-bok) av Peter Sylwan
Peter Sylwan (författare), Dennis Eriksson (författare), Anders Nilsson (författare), Eva Pettersson (författare), Annika Åhnberg (författare), Roland von Bothmer (författare), Stefan Jansson (författare), Dan Larhammar (författare), Lisa Sennerby (författare)

Framtidens matförsörjning: Om kunskap, genetik och växtförädling (antologi) e-bok

129 kr
Var ska man börja för att ta itu med de enorma krav som världens livsmedelsförsörjning står inför? Framtidens matförsörjning är en antologi som beskriver jordbrukets historiska utveckling, från människans första försök att tämja vilda växter och djur till dagens avancerade gentekniker. Bidragen från framstående forskare och experter gör nedslag på oväntade och vitt skilda platser. Är det möjlig...
E-bok 129 kr

Mer av samma författare

Bokons kunder har även köpt

Författare Peter Sylwan (författare), Dennis Eriksson (författare), Anders Nilsson (författare), Eva Pettersson (författare), Annika Åhnberg (författare), Roland von Bothmer (författare), Stefan Jansson (författare), Dan Larhammar (författare), Lisa Sennerby (författare)
Utgiven 15 December 2025
Genrer Naturvetenskap
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789189960992
Var ska man börja för att ta itu med de enorma krav som världens livsmedelsförsörjning står inför? Framtidens matförsörjning är en antologi som beskriver jordbrukets historiska utveckling, från människans första försök att tämja vilda växter och djur till dagens avancerade gentekniker. Bidragen från framstående forskare och experter gör nedslag på oväntade och vitt skilda platser. Är det möjligt att få fram en helsvensk soja? Hur blev majsen viktig inom religion? Kan vi utrota hunger? Vetenskap och kunskap är förutsättningar för framsteg, men har mött ideologiskt motstånd. En revolution pågår inom genetiken med potential att möta just hungerfrågan. Samtidigt måste odlingsmetoderna vara hållbara för klimat och miljö och skydda biologisk mångfald. Är allt detta möjligt att uppnå?