Ägg : Recept & teknik (e-bok) av Tove Nilsson
Tove Nilsson (författare)

Ägg : Recept & teknik e-bok

155 kr
Det finns inget som är så gott som eggs benedict – frasig brioche, perfekt pocherat ägg som toppas med smörig hollandaise. Eller att lyckas med sin omelett enligt klassiskt franskt manér, fast och slät på ytan utan färg och saftigt krämig inuti. Det här är boken om ägg. Ägg har en betydande roll i många av de godas...
E-bok 155 kr

Mer av samma författare

Bokons kunder har även köpt

Författare Tove Nilsson (författare), Charlie Drevstam (annat)
Förlag Natur & Kultur
Utgiven 19 December 2025
Längd 192 sidor
Genrer Matlagning, mat & dryck
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd unknown
ISBN 9789127177109
Det finns inget som är så gott som eggs benedict – frasig brioche, perfekt pocherat ägg som toppas med smörig hollandaise. Eller att lyckas med sin omelett enligt klassiskt franskt manér, fast och slät på ytan utan färg och saftigt krämig inuti. Det här är boken om ägg. Ägg har en betydande roll i många av de godaste rätterna som finns – egg noodles, shakshuka, huevos rancheros, pickled eggs, Scotch egg, egg pizza, solöga, Pelle Janzon, tea eggs och egg custard. Med rätter som dessa kan man, om man vill, äta ägg till varje måltid. Och det vill man. Och hur får man ett perfekt kokt ägg med en krämig gula, vilken är den ultimata tiden och temperaturen? Hur går det till när ägget koagulerar och vad händer när man vispar en majonnäs? I boken hittar du även rätt teknik och fakta för att lyckas med allt från kokt och pocherat ägg till 63-gradigt ägg och japansk omelett.