Pumpa : mat, odling & mastodonter (e-bok) av Anders Rydell
Anders Rydell (författare), Alva Herdevall (författare)

Pumpa : mat, odling & mastodonter e-bok

155 kr
Nominerad till Årets trädgårdsbok 2024 "en ovanlig, underhållande och upplysande läsupplevelse."BTJ ”Pumpa – mat, odling & mastodonter är en färgstark fest, förgylld med Roland Perssons mustiga bildspråk.”Gourmet ”Självhushållarna och författarna Alva Herdevall och Anders Rydell odlar själva 60 oli...
E-bok 155 kr

Mer av samma författare

Bokons kunder har även köpt

Författare Anders Rydell (författare), Alva Herdevall (författare), Roland Persson (annat)
Förlag Natur & Kultur
Utgiven 13 December 2025
Längd 176 sidor
Genrer Hus & hem
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd unknown
ISBN 9789127183308
Nominerad till Årets trädgårdsbok 2024 "en ovanlig, underhållande och upplysande läsupplevelse."BTJ ”Pumpa – mat, odling & mastodonter är en färgstark fest, förgylld med Roland Perssons mustiga bildspråk.”Gourmet ”Självhushållarna och författarna Alva Herdevall och Anders Rydell odlar själva 60 olika pumpasorter. Så när de tecknar pumpans porträtt har de gott om kött på benen.”Gård & Torp Få grödor har kommit att omges av sådan mystik som pumpan – ett sagoväsen som tycks härröra från en annan värld. Det här är en hyllning och en kärleksförklaring till trädgårdens drottning och världens största frukt. I sin trädgård utanför Uppsala odlar Alva Herdevall och Anders Rydell ett 60-tal olika sorters pumpor. De älskar pumpor för deras variation, hållbarhet och smak. Lär dig odla, lagra och laga pumpa – med spännande recept från Japan och Italien till Mexiko och USA. Det är också berättelse om en av världens äldsta kultiverade grödor, från dess ursprung i en utdöd värld befolkad av mastodonter och jättelika sengångare till pumpans resa på portugisiska skepp över världshaven och in i litteraturen, köket och konsten. Alva Herdevall och Anders Rydell är författare och självhushållare. Tillsammans har de tidigare skrivit den hyllade boken Modern självhushållning – som 2022 utsågs till Årets måltidslitteratur alla kategorier och som 2023 vann Publishingpriset.