Zenobia (ljudbok) av Morten Dürr
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Lyssna på smakprov
Morten Dürr (författare), Mallika Giarimi (berättare)

Zenobia ljudbok

Pris 95 kr
(0)
Amina var på flykt i en båt över Medelhavet när hon spolades i havet av en våg. Nu ligger hon, utom räddning, i det iskalla vattnet och hör sin mammas tröstande ord inom sig: "Tänk på Zenobia! Hon var krigardrottning i Syrien och gav aldrig upp!" Zenobia är inte en tecknad serie man läser för skojs skull. Det är en oerhört stark grafisk roman om en flyktingflickas tragiska öde, ett dagsaktuellt och skrämmande ämne. I tillbakablickar låter Morten Dürr och Lars Horneman oss lära känna Amina ge...
Ljudbok 95 kr Pris E-Bok 139 kr Pris
Författare Morten Dürr (författare), Carina Gabrielsson Edling (översättare), Lars Horneman (illustratör), Mallika Giarimi (berättare)
Förlag Nypon förlag
Utgiven 23 Januari 2018
Längd 0:10
Genrer 12-15 År, Barnböcker, Ungdomsböcker
Språk Swedish
Format mp3
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789188299963

Bokons kunder har även köpt

Amina var på flykt i en båt över Medelhavet när hon spolades i havet av en våg. Nu ligger hon, utom räddning, i det iskalla vattnet och hör sin mammas tröstande ord inom sig: "Tänk på Zenobia! Hon var krigardrottning i Syrien och gav aldrig upp!" Zenobia är inte en tecknad serie man läser för skojs skull. Det är en oerhört stark grafisk roman om en flyktingflickas tragiska öde, ett dagsaktuellt och skrämmande ämne. I tillbakablickar låter Morten Dürr och Lars Horneman oss lära känna Amina genom små glimtar från det liv hon levde före flykten. Bokens färgskala ger scenografin – från nuets havsblå till minnenas bruna toner. Fram och tillbaka går boken mellan nutid och återblickar, tills de slutligen möts.Berättelsen lämnar ingen oberörd och den öppnar upp för oändligt många samtalsämnen.  Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder.