Vad är det med Lisa? : en bok om ångest (ljudbo
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Lyssna på smakprov
Malin Roca Ahlgren (författare), Malin Roca Ahlgren (berättare), Anna Lärk Ståhlberg (berättare)

Vad är det med Lisa? : en bok om ångest (Barnboksserien om ADHD och NPF #3) ljudbok

Pris 139 kr
(0)
Vad är det med Lisa? är uppföljaren till "Coolt med ADHD" och "Jag har ADHD". Den handlar om Lisa som är 13 år och går i samma klass som Alice som har ADHD och är huvudperson i de andra böckerna. Lisa bor med sin mamma och sin katt Smulan. Hon spelar gitarr och Minecraft. Och så har hon ångest. Boken handlar om trettonåriga LIsa som lider av ångestattacker. Hon är bland annat överkänslig för starka ljud, oväntade situationer och när det ställs för många krav på henne. I skolan blir det skols...
Ljudbok 139 kr Pris

Bokons kunder har även köpt

Författare Malin Roca Ahlgren (författare), Malin Roca Ahlgren (berättare), Anna Lärk Ståhlberg (berättare), Anna Lärk Ståhlberg (redaktör), Emil Maxén (illustratör)
Förlag Kikkuli Förlag
Utgiven 16 December 2018
Längd 1:04
Genrer 9-12 År, Barnböcker
Del i serie 3
Språk Swedish
Format mp3
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789188195524
Vad är det med Lisa? är uppföljaren till "Coolt med ADHD" och "Jag har ADHD". Den handlar om Lisa som är 13 år och går i samma klass som Alice som har ADHD och är huvudperson i de andra böckerna. Lisa bor med sin mamma och sin katt Smulan. Hon spelar gitarr och Minecraft. Och så har hon ångest. Boken handlar om trettonåriga LIsa som lider av ångestattacker. Hon är bland annat överkänslig för starka ljud, oväntade situationer och när det ställs för många krav på henne. I skolan blir det skolsystern Sofie som tar hand om henne när det är som värst. Hemma är det den förstående och tålmodiga mamman som försöker hjälpa henne. I berättelsen beskriver författaren att Lisa också är i kontakt med BUP. På BUP möter hon klasskamraten Alice som har ADHD. Flickorna blir kompisar och även klasskamraten Tore börjar ibland att umgås med tjejerna. Tanken med denna bok är att lyfta och sprida kunskap om ångest och psykisk ohälsa. Den är tänkt som ett stöd för ängsliga, oroliga och ångestbenägna barn och deras föräldrar samt lärare i grundskolan. Det är som om de kommer i klunga, mörka och stora. Inkränktar i huvudet på henne. Hon sitter helt stilla, försöker fokusera blicken på tapeten. Hennes andning blir snabb och hon knyter ihop händerna för att de inte ska börja darra. De är svettiga. Lisa vill skrika för att allt det där ska försvinna bort. Hon blundar igen för att se om det hjälper. I bakgrunden hör hon Kristin skrika: När du stupar nästa gång så vill jag bära dig. Låt mig vara din soldat.