Södermorsor (ljudbok) av Lena Kallenberg
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Lyssna på smakprov
Lena Kallenberg (författare)

Södermorsor ljudbok

125 kr
(0)
"Vi är en liten kvinnofamilj jag, Jana och Katrin, säger Lena, en av tre ensamstående mammor på Söder. De drömmer om kärlek och gemenskap men det är i skarven till 1980-talet och efter flera decenniers vänstervåg håller ett nytt samhällsklimat på att ta över. Arbetarstadsdelen Södermalm ömsar skinn och fyllgubbar och vanligt folk tvingas undan för dem som anammar den nya tidsandan där var och en förväntas satsa på sig själv.I deras kvarter tidigare präglat av kollektiv gemenskap finns snart b...
125 kr
185 kr
Författare Lena Kallenberg (författare), Anna Rothlin uppläsare (annat), Mats Lindkvist producent (annat), Sara Acedo omslag (annat)
Utgiven 12 Juli 2011
Längd 7:50
Genrer Romaner, Skönlitteratur
Språk Swedish
Format mp3
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789197965200
"Vi är en liten kvinnofamilj jag, Jana och Katrin, säger Lena, en av tre ensamstående mammor på Söder. De drömmer om kärlek och gemenskap men det är i skarven till 1980-talet och efter flera decenniers vänstervåg håller ett nytt samhällsklimat på att ta över. Arbetarstadsdelen Södermalm ömsar skinn och fyllgubbar och vanligt folk tvingas undan för dem som anammar den nya tidsandan där var och en förväntas satsa på sig själv.I deras kvarter tidigare präglat av kollektiv gemenskap finns snart bara låsta portar. Jana köper frisersalongen där hon tidigare hyrt en stol, Katrin satsar stenhårt på en skådespelarkarriär. Men Lena har svårt att finna sig tillrätta,hennes drömmar passar liksom inte in. Författaren är prisbelönad för sina Stockholmsskildringar.