Magikerna (ljudbok) av Lev Grossman
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Lyssna på smakprov
Lev Grossman (författare), Dag Andersson (berättare)

Magikerna ljudbok

159 kr
(0)
Quentin Coldwater är begåvad men olycklig. Han går sista året på high school och förbereder sig för ett redan utstakat liv. Allt förändras när han blir antagen till Brakebills, ett hemligt college i New York där han ska genomgå en tuff utbildning i modern magi, men också bekanta sig med annat som hör till vuxenlivet: vänskap, kärlek, sex, droger och alkohol. Ändå finns det inget som kan förbereda honom på den förbluffande upptäckt som väntar efter examen ... Den magiska värld han läste om som...
159 kr
Författare Lev Grossman (författare), Dag Andersson (berättare), Helena Sjöstrand Svenn (översättare), Gösta Svenn (översättare)
Förlag Pocketförlaget
Utgiven 16 Januari 2013
Längd 19:17
Genrer Science Fiction, Science Fiction & Fantasy
Språk Swedish
Format mp3
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789187319013
Quentin Coldwater är begåvad men olycklig. Han går sista året på high school och förbereder sig för ett redan utstakat liv. Allt förändras när han blir antagen till Brakebills, ett hemligt college i New York där han ska genomgå en tuff utbildning i modern magi, men också bekanta sig med annat som hör till vuxenlivet: vänskap, kärlek, sex, droger och alkohol. Ändå finns det inget som kan förbereda honom på den förbluffande upptäckt som väntar efter examen ... Den magiska värld han läste om som liten, finns på riktigt.
Betingelser for brukergenerert innhold Skriv din egen recension

Underbart om magiskola!

Då var årets andra femma utläst, den fantastiska Magikerna av Lev Grossman. Väldigt bra om en magiskola och parallella världar och hela köret. Huvudpersonerna älskade och hatade man på samma gång och Quentin är ju en sån typisk antihjälte som man inte kan låta bli att gilla. Alice är ju lite Hermoineaktig men samtidigt så kanske Hermione är lite Aliceaktig. Det är lite Harry Potter-vibbar med magiskola men som George R.R. Martin har uttryckt det: ”Magikerna förhåller sig till Harry Potter som irländsk whiskey till en kopp svagt te.” Det har han alldeles rätt i. Magin försigår för det mesta i bakgrunden och i fokus står istället ungdomarnas tonårsångest, sexdebuter , droger och alkohol. Hur ska man klara av att leva i en värld där magi är hemligt när man under flera år sysslat med att lära sig det? Hur förhåller man sig till all nyvunnen kunskap om vad som finns i vår värld, till exempel Themsendraken (!)? Vad ska man göra när man är färdig med skolan? Så himla bra! Vet inte riktigt vad mer jag vågar skriva utan att spoila för mycket. Men läs. L-Ä-S.